Αυτοκινηση

Το Dacia Sandero LPG διπλού καυσίμου θα σας εκπλήξει με το πόσο οικονομικό είναι!

Με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, είναι μοντέρνο, τεχνολογικά εξοπλισμένα και απόλυτα χρηστικό

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dacia Sandero LPG

Dacia Sandero LPG: To design, η τεχνολογία και η συμπεριφορά του στον δρόμο

Τι είναι
Είναι η 3η γενιά του crossover μοντέλου με πλήρως ανανεωμένη και μοντέρνα σχεδίαση.

Fast Info

Με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, είναι μοντέρνο, τεχνολογικά εξοπλισμένα και απόλυτα χρηστικό, χωρίς να ξεχνά τις βασικές αξίες της Dacia, όπως η απλότητα και η αξιοπιστία και πάντα με αιχμή του δόρατος την ασυναγώνιστη τιμή.

Με μια νέα πλατφόρμα CMF modular, προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, αυξημένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια, νέους κινητήρες, όπως βενζίνη και βενζίνη LPG, ένα νέο αυτόματο κιβώτιο και ένα ολοκαίνουργιο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Dacia Sandero LPG

Γνωριμία

Διαχρονικά, οι προτάσεις της Dacia μοιάζουν να καλύπτουν τις ανάγκες όλο και περισσότερων συνειδητοποιημένων καταναλωτών. Στην καθημερινότητά τους, στις καταναλωτικές τους συνήθειες, κάθε απόφαση έχει, πλέον, άλλο νόημα, άλλη διάσταση: η παρορμητική απόφαση αγοράς ενός αυτοκινήτου, δίνει τη θέση της σε μια πιο λογική, πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση.

Πρόκειται για την πραγμάτωση μιας πολύ προσεκτικά μετρημένης και ουσιαστικής επιλογής. Γιατί, μονίμως, να ζητάμε περισσότερα, όταν πολλοί αγοραστές θέλουν απλώς να καταναλώνουν το καλύτερο δυνατό προϊόν, στην καλύτερη τιμή;

Το Sandero έχει αναδειχθεί ως ένα εμβληματικό best-seller, καθώς, από το 2017, αποτελεί το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη.

Εδώ και χρόνια, η Dacia έχει καθιερωθεί ως η μάρκα αυτοκινήτων που βρίσκεται στην  αιχμή του δόρατος ενός ολόκληρου κινήματος. Είναι η μάρκα που οι προτάσεις της σήμερα εξακολουθούν και προσφέρουν αυτό που έχει πραγματική σημασία για τον πελάτη.

Η μάρκα που προσφέρει απλά, ευρύχωρα, αξιόπιστα και στιβαρά οχήματα χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Dacia Sandero LPG

Σχεδίαση

Με τονισμένους τους ώμους και πλαστικά καλύμματα στους θόλους των τροχών, το νέο Sandero Stepway αναδύει μια έντονη προσωπικότητα και μια αίσθηση στιβαρότητας.

Με την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, το Sandero Stepway παραμένει το λειτουργικό crossover της γκάμας Dacia.

Εξωτερικά, η σχεδίασή του «φωνάζει» περιπέτεια και απόδραση.

Το ολοκαίνουργιο Sandero Stepway διαθέτει την λογική σχεδίασης των crossover με απόσταση από το έδαφος 17,4 εκ., μπάρες οροφής, και ενισχυμένο πλαίσιο πόρτας και τροχοί 16’’.

Οι μπάρες οροφής του Sandero Stepway μπορεί να μοιάζουν σαν να είναι απλά ένα ελκυστικό οπτικό χαρακτηριστικό, αλλά είναι επίσης ρυθμιζόμενοι, μια και μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν σε λίγα δευτερόλεπτα ή να μετατραπούν σε ράφι οροφής με δυνατότητα αντοχής βάρους 80 κιλών. Αυτό το σύστημα είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η εικόνα του νέου Sandero Stepway τονίζονται από την αυξημένη διαφοροποίησή του σε σχέση με το «απλό» Sandero. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο στο μπροστινό του μέρος από το ειδικά σχεδιασμένο, ανάγλυφο εμπρός καπό με τα τονισμένα τόξα, το λογότυπο «Stepway» κάτω από τη γρίλια της μάσκας, καθώς και τις ενθέσεις προστατευτικού πλαστικού γύρω από τους προβολείς ομίχλης και τους θόλους των τροχών.

Τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, εγκαινιάζουν τη νέα φωτεινή υπογραφή της Dacia, σχήματος «Y». Χάρη στη νέα υπογραφή, η 3η γενιά έχει ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα.

Εσωτερικό

Το ολοκαίνουργιο Sandero Stepway διαθέτει πίσω καθίσματα, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις ενήλικες, διαχωρισμένα σε διάταξη 1/3 - 2/3 (ανάλογα με τις εκδόσεις).

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 410 λίτρων και διαθέτει επίπεδο δάπεδο με ρυθμιζόμενο ύψος σε 2 επίπεδα, ανάλογα με τις εκδόσεις.

Dacia Sandero LPG

Η χωρητικότητα αποθήκευσης στο εσωτερικό της καμπίνας μπορεί να φτάσει τα 21 λίτρα με χώρο αποθήκευσης κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο (1,4 L), στις μπροστινές και πίσω πόρτες και στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων.

Η ταπετσαρία του σαλονιού φέρει το λογότυπο Stepway, ενώ τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό έχουν ένθετα πορτοκαλί υφάσματα και άκρα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια θήκη smartphone, ενσωματωμένη οθόνη υπολογιστή, αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων, τιμόνι με περιοριστή ταχύτητας και cruise control. Οι οδηγοί μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους στο δρόμο και τα χέρια τους στο τιμόνι, για την άνεση και την ασφάλειά τους.

Νέος αυτόματος κλιματισμός με ψηφιακή οθόνη, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες.

Τέλος, για πρώτη φορά για τη Dacia, υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή.

Dacia Sandero LPG

Tech

Με το Media Display, η κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 8’’ που έχει ελαφρώς κλίση προς τον οδηγό για μεγαλύτερη ορατότητα και εργονομία.

Μια ένδειξη «car» παρέχει πρόσβαση στα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS), ενώ οι προβολείς LED βελτιώνουν την ορατότητα

Το ολοκαίνουργιο Sandero Stepway περιλαμβάνει μεταξύ των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης (κουμπί SOS που βρίσκεται δίπλα στο φως καμπίνας).

Με το σύστημα infotainment Media Control, μπορούμε να μεταφέρουμε το περιβάλλον του smartphone μας στην κεντρική μέσω της νέας δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control και σύνδεσης Bluetooth ή USB.

Το σύστημα παρέχει εύκολη πρόσβαση στο ραδιόφωνο, τη μουσική, τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις δορυφορικές εφαρμογές και πολλές άλλες λειτουργίες όπως η αναγνώριση φωνής Siri και Android. Τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα είτε στο τιμόνι (για το ραδιόφωνο) είτε πίσω από αυτό (sat nav) για να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη οδήγηση.

Τέλος, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύνδεση Bluetooth και θύρα USB, ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων TFT 3,5 ιντσών, όπου εμφανίζονται επίσης οι ρυθμίσεις ραδιοφώνου.

Dacia Sandero LPG

Στον δρόμο

Είχαμε στην διάθεσή μας την έκδοση ECO-G 100 διπλού καυσίμου. Ήτοι μία νέα 3-κύλινδρη μονάδα διπλού καυσίμου LPG, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (το ρεζερβουάρ LPG βρίσκεται εκεί που θα ήταν ο εφεδρικός τροχός, ενώ υπάρχουν δύο ρεζερβουάρ, 50 λίτρα για τη δεξαμενή LPG, και 50 λίτρα για τη δεξαμενή βενζίνης.)

Το σύνολο αποδίδει 100 ίππους και 170 Nm ροπής, σημειώνει τελική ταχύτητα 177 χλμ/ώρα και η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα γίνεται σε 11,9’’.

Μικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,8-7,4 λίτρα/100 χλμ και ρύποι CO2 130-144 γρ/χλμ

Ο μοχλός ταχυτήτων είναι πλέον πιο κοντός κάτι που βοηθάει στις γρήγορες αλλαγές.

Το ηλεκτρικό υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική άνεση ειδικά κατά τη διάρκεια σφιχτών ελιγμών και στάθμευσης (απαιτείται 36% λιγότερη προσπάθεια από το προηγούμενο Sandero).

Τιμή

Οι τιμές της γκάμας Sandero αρχίζουν από τις 18.540 ευρώ, ενώ αυτή του μοντέλου της δοκιμής μας διπλού καυσίμου βενζίνης Sandero Stepway 1.0 TCe 100hp Essential LPG από  19.270 ευρώ.

Dacia Sandero LPG

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ