Αυτοκινηση

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Η Toyota πετυχαίνει το 1-2-3-4

Ο Sebastien Ogier μπροστά με 16,7 δευτερόλεπτα διαφορά

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC - Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Η Toyota έκανε το 1-2-3-4 - Προηγείται ο Sebastien Ogier
© RBCP

WRC - Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Η Toyota έκανε το 1-2-3-4 - Προηγείται ο Sebastien Ogier

Σήμερα, Σάββατο 24 Ιουνίου, ήταν μία δύσκολη ημέρα στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυα κυρίως λόγω της δυνατής βροχής στο δεύτερο πέρασμα της Ειδικής Διαδρομής Sleeping Warrior, 31,04 χιλιομέτρων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα Toyota Yaris είχαν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, και μέχρι το τέλος της είχαν κατακτήσει και τις 4 πρώτες θέσεις γενικής κατάταξης, κάνοντας ένα εντυπωσιακό 1-2-3-4 για την Toyota.

WRC - Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Η Toyota έκανε το 1-2-3-4 - Προηγείται ο Sebastien Ogier
© RBCP

Αυτή τη στιγμή 1ος είναι ο Sebastien Ogier, παρόλο που ήταν ο οδηγός που αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα στην τελευταία Ε.Δ. καθότι ήταν ο τελευταίος που μπήκε και η βροχή είχε μετατρέψει τη σκόνη σε λάσπη με ελάχιστη πρόσφυση, και επικρατούσαν συνθήκες που έμοιαζαν με πάγο. Επίσης, ενώ όλη την ημέρα είχε μια διαφορά μισού λεπτού από τον 2ο στην κατάταξη, Kalle Rovanpera, ένα πρόβλημα στα ελαστικά του (2 slow punctures) στην τελευταία Ε.Δ. μείωσε αυτή τη διαφορά στα 16,7 δευτερόλεπτα.

Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος πήρε τη θέση αυτή όταν ο Esapekka Lappi (Hyundai i20) αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στον άξονα στην 1η Ε.Δ. του μεσημεριανού σκέλους, και τέταρτος είναι το 4ο μέλος της Toyota Gazoo Racing, Takamoto Katsuta. Και οι δύο όμως βρίσκονται πάνω από 2 λεπτά μακριά και από τον Ogier και τον Rovanpera, χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης μιας καλύτερης θέσης, εκτός απροόπτου βεβαίως.

WRC - Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Η Toyota έκανε το 1-2-3-4 - Προηγείται ο Sebastien Ogier
© RBCP

Τόσο η αποχώρηση του Lappi σήμερα όσο και αυτή του Thierry Neuville την Παρασκευή, σημαίνει ότι οι ελπίδες της Hyundai στηρίζονται πλέον στους ώμους του Dani Sordo. Ο Ισπανός βρίσκεται στην 5η θέση με πάνω από ένα λεπτό διαφορά από τον Katsuta, και σχεδόν 5 λεπτά μπροστά από τον Ott Tanak (Ford Puma). Οι απογοητεύσεις του Tänak για το Safari συνεχίστηκαν όταν αυτός και ο συνοδηγός Martin Järveoja σταμάτησαν στην Ε.Δ. Soysambu 2 για να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη αλλαγή τροχού τους σε αυτόν τον αγώνα. Ο Pierre-Louis Loubet (Ford Puma), δεύτερος οδηγός της M-Sport στην κορυφαία κατηγορία βρίσκεται στην 7η θέση, και ο Thierry Neuville (Hyundai i20) στην 9η. Η αποχώρηση του Grégoire Munster (Ford Fiesta Rally2) έδωσε το προβάδισμα στην κατηγορία WRC2 στον Kajetan Kajetanowicz, ο οποίος είναι τώρα στην 8η θέση γενικής.

Day 3 Highlights | WRC Safari Rally Kenya 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ