Αυτοκινηση

Το νέο Mokka διαθέτει όλα όσα αντιπροσωπεύει η Opel σήμερα και στο μέλλον

Οδηγήσαμε το νέο αυτοκίνητο της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Opel Mokka Diesel

Opel Mokka: συνδυάζει τη λιτή σχεδίαση, το εντυπωσιακό εσωτερικό και τους προηγμένης τεχνολογίας κινητήρες.

Τι είναι

Το νέο Mokka είναι το πρώτο μοντέλο με Opel Vizor, Pure Panel και επανασχεδιασμένο λογότυπο Opel (Blitz) και ονομασία μοντέλου νέας σχεδίασης τοποθετημένο πίσω στο κέντρο.

Απέριττη, τολμηρή σχεδίαση, συμπαγείς διαστάσεις, ικανότητα μεταφοράς πέντε ατόμων

Δυνατότητα επιλογής ηλεκτροκίνησης ή κινητήρων εσωτερικής καύσης από την έναρξη των πωλήσεων

Τεχνολογίες και συστήματα άνεσης από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, σύμφωνα με την παράδοση της Opel.

Opel Mokka Diesel

Γνωριμία

Το νέο Opel Mokka διαθέτει compact αναλογίες και ακρίβεια μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Οι κοντοί πρόβολοι και το φαρδύ αμάξωμα συνθέτουν την τολμηρή, απέριττη εμφάνιση του συμπαγούς πενταθέσιου των 4,15m.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο εμπρός τμήμα είναι το δυναμικής οπτικής Opel Vizor. Θυμίζοντας full-face κράνος, μία προστατευτική μάσκα καλύπτει το νέο πρόσωπο της Opel, ενσωματώνοντας σε ένα στοιχείο, τη γρίλια, τους προβολείς LED και το νέας σχεδίασης έμβλημα της μάρκας με σήμα τον κεραυνό (Opel Blitz).

Opel Mokka Diesel

Το όνομα του μοντέλου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κέντρο της πίσω πόρτας με ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά που αποτυπώνει τη λέξη Mokka με ρέουσα, μορφή.

Το εσωτερικό αντανακλά την απέριττη φιλοσοφία του μοντέλου.

Το νέο Opel Pure Panel περιλαμβάνει δύο διευρυμένες οθόνες και επικεντρώνεται στα απαραίτητα. Αντίθετα με τα cockpit που είναι υπερφορτωμένα με πληροφορίες και χειριστήρια, το Pure Panel εκφράζει μία καθαρή αισθητική.

Οι σχεδιαστές τις Opel έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ψηφιακή αποτοξίνωση. Για να αποφευχθεί η διάσπαση της προσοχής του οδηγού, φρόντισαν να διασφαλίσουν τη διαισθητική λειτουργία του συστήματος.

Μπουτόν εξακολουθούν να ελέγχουν τις πιο σημαντικές λειτουργίες, χωρίς να απαιτείται πλοήγηση σε υπομενού.

Tech

Το νέο Mokka προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών, προηγμένα συστήματα, όπως Advanced Cruise Control (ACC) και Active Lane Positioning.

Το σύστημα φωτισμού προσφέρει επίσης κορυφαίες τεχνολογίες με προσαρμοζόμενο – και κατά συνέπεια - αντιθαμβωτικό φωτισμό IntelliLux LED matrix που περιλαμβάνει 14 στοιχεία, κάτι μοναδικό στην κατηγορία του Mokka.

Όλες οι εκδόσεις φέρουν στο βασικό εξοπλισμό ηλεκτρικό χειρόφρενο και Traffic Sign Recognition. Διατίθεται επίσης κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, Flank Guard, Side Blind Spot Alert και Automatic Park Assist.

Opel Mokka Diesel

Η γκάμα συστημάτων infotainment περιλαμβάνει συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7.0” και το κορυφαίο Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 10.0”.

Οι οθόνες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Pure Panel και είναι κεκλιμένες προς τον οδηγό. Η οθόνη του Driver Info Centre φτάνει τις 12 ίντσες.

Opel Mokka Diesel

Ο εργονομικός σχεδιασμός των καθισμάτων συνοδεύεται και απο το θερμαινόμενο δερμάτινο κάθισμα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό.

Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να τοποθετούν τα smartphones τους σε ειδική βάση στην κεντρική κονσόλα, όπου τα συμβατά κινητά τηλέφωνα μπορούν να φορτίζονται επαγωγικά (ασύρματα).

«Περιβάλλον» Autobahn proof, που μεταφράζεται σε επιδόσεις, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, άνεση κ.ά.

Για να γίνει ακόμα πιο ξεκούραστο το ταξίδι με το Opel Mokka-e, τα OpelConnect και myOpel app, ο τομέας υπηρεσιών μετακίνησης του Ομίλου PSA, προσφέρουν ξεχωριστές λύσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα μέσω εφαρμογών.

Opel Mokka Diesel

Στον δρόμο

Ο κινητήρας που «φορούσε» το αυτοκίνητο της δοκιμής μας, ήταν ο 4-κύλινδρος diesel των 1.5 λίτρων με απόδοση 110 ίππους και ροπή 250 Nm, ενώ την κίνηση περνούσε στους εμπρός τροχούς ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το σύνολο επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 10,8’’ και σημειώνει τελική ταχύτητα 190 χ.α.ώ.

Η ήπια κατανάλωση καυσίμου και οι υψηλές επιδόσεις είναι χαρακτηριστικό όλων των κινητήριων συνόλων (προκαταρκτικές τιμές κατανάλωσης στο μικτό κύκλο WLTP: 4,5-4,3 λίτρα/100 χλμ, εκπομπές CO2 118-114 γρ/χλμ).

Opel Mokka Diesel

Επιπρόσθετα, και προκειμένου να επιτύχουν ομοιογένεια στην οδηγική του συμπεριφορά, οι μηχανικοί, εργάστηκαν διεξοδικά ώστε να επιτευχθεί η μείωση βάρους (κατά 120 κιλά έναντι του προκατόχου του) και ταυτόχρονα να βελτιωθεί την ακαμψία του αμαξώματος.

Το οφέλη είναι εμφανή: το νέο Mokka καταναλώνει σημαντικά λιγότερο καύσιμο, ενώ είναι πιο ευέλικτο και διασκεδαστικό στην οδήγηση, καθώς έχει αμεσότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Κοστίζει

Η τιμή για το πετρελαιοκίνητο Mokka 1.5 Diesel 110HP αρχίζει από 26.200 ευρώ

Info

Πληροφορίες για το νέο Opel Mokka εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ