Αυτοκινηση

Επιστροφή στη δράση με το Ράλι Βελγίου

Πρώτος αγώνας μετά το Ράλι της Κροατίας

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Βελγίου
© RBCP / WRC Teams

Το Ράλι Βελγίου μονοπωλεί το ενδιαφέρον του μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτό το τριήμερο, με τις ομάδες να ρίχονται στη μάχη έπειτα από αποχή 5 μηνών.

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου, το Ράλι Βελγίου, με το δοκιμαστικό Shakedown, και είναι η πρώτη φορά που τα πληρώματα επιστρέφουν στην άσφαλτο από το Ράλι Κροατίας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη. Ο Βέλγος Thierry Neuville (Hyundai i20) τερμάτισε πρώτος σε αυτόν τον αγώνα πέρυσι, και είναι ο αγωνιζόμενος της κορυφαίας κατηγορίας με την περισσότερη εμπειρία στο Ράλι Βελγίου με 7 συμμετοχές ως τώρα. Φέτος ελπίζει ότι μία ακόμα νίκη εδώ θα τον φέρει λίγο πιο κοντά στον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) στην γενική κατάταξη οδηγών. Στο Shakedown σημείωσε τον γρηγορότερο χρόνο από όλους, με τον Esapekka Lappi (Toyota Yaris) να έρχεται 2ο, και τον Kalle Rovanpera 3ο.

Ράλι Βελγίου
© RBCP / WRC Teams

 Το τριήμερο που ακολουθεί, η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι ο καιρός καθότι αναμένονται βροχές, κάτι που σπάνια συμβαίνει στον αγώνα αυτό και ως εκ τούτου κάτι με το οποίο δεν έχουν εξοικειωθεί οι περισσότερο οδηγοί. Η επιλογή ελαστικών θα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, όπως θα είναι και η σειρά με την οποία θα διαγωνιστούν τα πληρώματα, καθότι με τα περάσματα ο δρόμος θα γίνεται όλο και πιο «βρώμικος».

Ράλι Βελγίου
© RBCP / WRC Teams

Ο αγώνας ξεκινά αύριο, Παρασκευή, και θα έχει 20 Ειδικές Διαδρομές συνολικά, καλύπτοντας 281.58 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

 Την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) θα κάνει σε αυτόν τον αγώνα ο θρύλος της Formula 1, Jos Verstappen, πατέρας του Max Verstappen, πιλότου της Red Bull στη Formula 1, με ένα Citroen C3 Rally 2 της DG Sport. Ο Verstappen είπε πως «Πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ αγώνες ράλι γιατί ήταν πολύ εντυπωσιακοί. Η πρώτη φορά που οδήγησα ένα αυτοκίνητο ράλι ήταν πριν ενάμιση χρόνο, και βέβαια μετά ήθελα όλο και περισσότερο. Ξεκινήσαμε λοιπόν να συμμετέχουμε σε κάποια Rally2 event με την DG Sport, και τώρα βρισκόμαστε εδώ. Είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά το απολαμβάνουμε και είμαστε εδώ να μάθουμε. Είμαι 50 ετών αλλά έχω πολλά να μάθω και χρειάζομαι την εμπειρία».

Ράλι Βελγίου
© RBCP / WRC Teams
Ράλι Βελγίου
© RBCP / WRC Teams

Ο Jos Verstappen δεν είναι ο πρώτος πιλότος της Formula 1 που μπαίνει στα ράλι: οι Kimi Raikkonen, Robert Kubica και Valtteri Bottas είναι ακόμα λίγοι από αυτούς που αποφάσισαν να το δοκιμάσουν. Ο Jos δήλωσε ότι η μεγαλύτερη διαφορά είναι το γεγονός ότι έχεις έναν συνοδηγό, και βέβαια η πρόκληση του να καταλαβαίνεις τις σημειώσεις του. Αυτό το τριήμερο συνοδηγός του Verstappen θα είναι ο Han van Koppen.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ