- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Φινλανδίας 2021: O Elfyn Evans βρίσκεται στην πρώτη θέση
Θα καταφέρει να κρατήσει την πρωτιά ή θα υποκύψει στην πίεση από τον Ott Tanak;
Ράλλυ Φινλανδίας 2021: Ανασκόπηση της δεύτερης μέρας - Προηγείται στην κατάταξη ο Elfyn Evans, με τον Ott Tanak να τον ακολουθεί.
Η ημέρα ξεκίνησε σήμερα με τη Hyundai να έχει το 1-2 με τον Craig Breen και τον Ott Tanak στις αντίστοιχες θέσεις, με Hyundai i20, και την Toyota Gazoo Racing το 3 με τον Elfyn Evans, με Toyota Yaris, ο οποίος ήταν 6 δευτερόλεπτα μακριά από τον Breen αλλά καιροφυλακτούσε. Κατά τη διάρκεια της ημέρα όμως, η οποία είχε 9 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), 4 στο πρωινό σκέλος και 5 στο απογευματινό, η αυτοπεποίθηση των οδηγών άλλαξε αρκετά και ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την κατάταξη σε όλο της το φάσμα.
Οι άτυχοι της ημέρας ήταν με διαφορά ο Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, ο οποίος στη 2η Ε.Δ. της ημέρας «βρήκε» κάπου και βγήκε εκτός δρόμου και εκτός αγώνα 400 μέτρα πριν τον τερματισμό της Ε.Δ., και ο ομόσταυλός του Kalle Rovanpera, ο οποίος στην 4η Ε.Δ. της ημέρας (10ης του αγώνα) έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε ένα ανάχωμα, βγαίνοντας και αυτός εκτός αγώνα. Στην προηγούμενη Ε.Δ. ο Rovanpera είχε ήδη εκφράσει πόσο δυσαρεστημένος ήταν και από τις επιδόσεις του, αλλά κυρίως από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να «κουμαντάρει» το αυτοκίνητο (κάτι το οποίο έλεγε από χθες) και ότι προσπαθεί απλά να επιβιώσει. Όταν συνέβη αυτό ήταν στην 4η θέση και 12 δευτερόλεπτα από τον Tanak ο οποίος βρισκόταν στην 3η.
Άτυχος όμως υπήρξε εντέλει και ο Thierry Neuville, με Hyundai i20, ο οποίος κατείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας την 5η θέση και προσπαθούσε να φτάσει τον Esapekka Lappi, με Toyota Yaris (τον οποίο τελευταία φορά είδαμε στη Monza πέρσι, και τρέχει για πρώτη φορά φέτος) για να εξασφαλίσει πόντους για τη Hyundai. Στην 8η Ε.Δ. της ημέρας είχε μια ζημιά στο αυτοκίνητο, έσπασαν οι προβολείς, και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου. Ως εκ τούτου, ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, πήρε τη θέση του Neuville και βρίσκεται αυτός τώρα στην 5η θέση. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ogier έχει υπάρξει ουσιαστικά άφαντος από την αρχή του αγώνα και δεν έχει πάρει κανένα ρίσκο, έχοντας έναν ήπιο και σταθερό ρυθμό ο οποίος προφανώς του εξασφαλίζει ένα ασφαλές «πέρασμα» στην επόμενη φάση.
Ο Breen αν και ξεκίνησε πρώτος σήμερα, άρχισε σιγά-σιγά να χάνει 1-2 δευτερόλεπτα σε κάθε Ε.Δ. χάνοντας ίσως την αυτοπεποίθησή του και νιώθοντας την πίεση από τον Evans. Στην 5η Ε.Δ. της ημέρας ακούμπησε μια αχυρόμπαλα η οποία επηρέασε κάτι φαινομενικά αμελητέο και αισθητικό στο αυτοκίνητο, αλλά που εντέλει επηρέασε την αεροδυναμική του Hyundai του και έτσι συνέχισε να χάνει χρόνο. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 3η θέση με 19.5 δευτερόλεπτα διαφορά.
Δράματα είχαμε και στην κατηγορία WRC2, όπου ο Oliver Solberg, με Hyundai i20 N Rally2, είχε ένα ατύχημα στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας και βγήκε εκτός αγώνα. Ο Mads Ostberg, με Citroen C4 Rally2, αν και κρατάει σταθερά τη 2η θέση στην κατηγορία του (μετά τον Φινλανδό Teemu Suninen, με Volkswagen Polo GTI R5, ο οποίος είναι στην 1η) εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή δεν αισθάνεται καθόλου καλά το αυτοκίνητο. Τέλος, ο Ρώσσος Nikolay Gryazin, με Volkswagen Polo GTI R5, ο οποίος ήταν μεταξύ 3ης και 4ης θέσης, έπαθε λάστιχο και στην 2η και στην 3η Ε.Δ. της ημέρας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Η μεγάλη μάχη θα δοθεί αύριο μεταξύ Tanak και Evans (τους χωρίζουν 9.1 δευτερόλεπτα), όπου θα δούμε κατά πόσο ο Ουαλλός θα καταφέρει να κρατήσει την ψυχραιμία του και τις υψηλές επιδόσεις που είχε σήμερα, όταν ο Εσθονός Tanak πιέσει για να πάρει την υψηλότερη θέση στο βάθρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Mercedes στις δόξες της με Κίμι Αντονέλι και Τζορτζ Ράσελ, τρίτος ο Χάμιλτον με τη Ferrari
Με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας ADAS και κάμερα οπισθοπορείας
Οδηγήσαμε το Duster διπλού καυσίμου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παγιάρι – 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών
Tο B-SUV τοποθετείται στη βάση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Kia ως το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.
Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με αερισμό και ασύρματη φόρτιση κινητών
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Με θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένη λειτουργία αερισμού με το πάτημα ενός κουμπιού
Ο Λάντο Νόρρις σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προσπερνώντας τον Kίμι Αντονέλλι
Με τις καλύτερες ηλεκτρικές αυτονομίες στην κατηγορία C-SUV
Πρακτικές λειτουργίες άνεσης, αποθήκευσης και καθημερινής ευκολίας κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις, τις διακοπές και τις υπαίθριες δραστηριότητες
Με σύγχρονο και δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και χώρο αποσκευών 428 λίτρων
Ένα SUV που σπάει το καλούπι για τα αυτοκίνητα πόλης
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.