Αυτοκινηση

Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση του Jeep Compass

Το 2.0 MTD 4X4 9AT Trailhawk είναι ένα αυθεντικό Jeep

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto_-_kentriki.jpg

Το Compass, αντιπροσωπεύει μία προσθήκη-κλειδί στην γκάμα της Jeep και επιτρέπει στη μάρκα να ενδυναμώσει τη θέση της στην κατηγορία των Compact SUV.

Τι είναι

>Είναι το compact SUV, στην κορυφαία του έκδοση, που συνδυάζει φιλική προς το χρήστη τεχνολογία, πληθώρα δυναμικών συστημάτων ασφαλείας και καινοτόμο design με την θρυλική εκτός δρόμου ικανότητα των Jeep.

> Το Compass, είναι ένα αυθεντικό Jeep άμεσα αναγνωρίσιμο, το οποίο ενσωματώνει δυναμικά όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της, ιστορικά εμβληματικής φίρμας. 

Γνωριμία

>Το εσωτερικό του Compass, προσφέρει υψηλής ποιότητας υλικά και τεχνολογικές λύσεις. Στην κεντρική κονσόλα, ο τραπεζοειδής κεντρικός πίνακας, παραπέμπει στον ιστορικό σχεδιασμό της Jeep, έχει πολυτελή αίσθηση και φιλοξενεί τις οθόνες 5.0, 7.0 και 8.4 ιντσών του συστήματος UConnect, που αναβαθμίζουν την εμπειρία και την άνεση οδηγού και επιβατών στην επικοινωνία, τη διασκέδαση και τη δορυφορική πλοήγηση.

auto_1.jpg

> Παράλληλα, η αρχιτεκτονική «smallwide» της FCA, περιλαμβάνει πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση που σε συνδυασμό με το αποκλειστικό για την κατηγορία, Σύστημα Επιλεκτικής Απόσβεσης (FrequencySelectiveDampingFSD) και το ακριβές τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, προσφέρουν στον οδηγό του, «απόλυτο» έλεγχο στο δρόμο.

> Σε επίπεδο ασφάλειας το Jeep Compass είναι εφοδιασμένο με περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως για παράδειγμα ειδοποίηση επερχόμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα, ειδοποίηση τυφλών σημείων και παρακολούθηση κάθετης κίνησης κατά το ξεπαρκάρισμα, κάμερα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα υποβοήθησης παράλληλης και κάθετης στάθμευσης, ενεργό cruise control, σύστημα ευστάθειας ESC με σύστημα αποφυγής ανατροπής και πολλά ακόμη.

auto_4.jpg

> Σημειώνουμε, ότι έχει ήδη αποσπάσει την ανώτατη διάκριση ασφάλειας 5 Αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό Οργανισμό EuroNCAP.

> Εξωτερικά ξεχωρίζει από μικρές λεπτομέρειες, ενδεικτικές ωστόσο του χαρακτήρα του μοντέλου. Κυριαρχούν, το μαύρο ματ αυτοκόλλητο στο καπό, τα μαυρισμένα χρώμια αλλά και ο κόκκινος γάντζος ρυμούλκησης στο πίσω μέρος.

auto_2.jpg

> Στην ίδια φιλοσοφία και οι 21,6 πόντοι απόστασης από το έδαφος, οι προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος και οι κατάλληλα σχεδιασμένοιπροφυλακτήρες που ευνοούν τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής σε εγκάρσια χαντάκια.

auto_5.jpg

> Στο πορτμπαγκάζ έχουμε διαθέσιμα 438 λίτρα για φόρτωση με κιτ επισκευής ελαστικού, τιμή που μειώνεται στα 388 με ρεζέρβα, ενώ με τα πίσω καθίσματα πεσμένα, φτάνει μέχρι τα 1.251 λίτρα.

auto_6.jpg

Κινητήρας / Μετάδοση

>Σε επίπεδο κινητήρων,το Jeep Compass διατίθεται με δύο πετρελαιοκινητήρες και ένα βενζινοκινητήρα προκειμένου να προσφέρει 8 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης σε 4 εκδόσεις: Sport, Longitude, Limited και την Trailhawk που αποτελεί την ικανότερη πρόταση εκτός δρόμου.

> Οι υποψήφιοι αγοραστές, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κινητήρες βενζίνης (1.4 με 140 ή 170 ίππους) και τρείς κινητήρες πετρελαίου (1.6 με 120 ίππους και 2.0 με 140 ή 170 ίππους), που συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 6 ταχυτήτων ή αυτόματο 9 ταχυτήτων, τετρακίνηση ή κίνηση εμπρός, ήτοι συνολικά μπορεί κάποιος να επιλέξει έξη συνδυασμούς μηχανικών συνόλων.

> Την έκδοση της δοκιμής μας Trailhawk κινούσε ο 2.0 πετρελαιοκινητήρας MultiJet II που εν προκειμένω αποδίδει 170 ίππους και ροπή 350 Nm, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης 4x4.

>Το σήμα TrailRated που βρίσκεται στα πλαινά των δύο εμπρός φτερών, υποδηλώνει ότι η έκδοση Trailhawk έχει υποβληθεί σε μία σειρά εξαντλητικών δοκιμών σε πέντε κατηγορίες (πρόσφυση, ευελιξία, επαφή τροχών, διέλευση από νερό και απόσταση από το έδαφος) που αποδεικνύουν τις off-road δυνατότητές του σε επιλεγμένες  σκληροτράχηλες διαδρομές.

Η τετρακίνηση

> Το Jeep Compass έχει κορυφαίες επιδόσεις στις εκτός δρόμου διαδρομές στην κατηγορία του, μέσω δύο εξελιγμένων συστημάτων συνεχούς (FullTime 4X4) τετρακίνησης: το JeepActiveDrive και το JeepActiveDriveLow (με 20:1 crawlratio), κάθε ένα από τα οποία μπορεί να στείλει το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που το χρειάζεται.

>Tο JeepActiveDrive και το JeepActiveDriveLow περιλαμβάνουν και το σύστημα JeepSelec-Terrain το οποίο προσφέρει 5 επιλογές κίνησης (Auto, Snow, Sand, Mudκαι Rock για τις εκδόσεις Trailhawk) για βέλτιστη απόδοση εκτός και εντός δρόμου σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

> Περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα απεμπλοκής του πίσω άξονα και του 4Χ4 προκειμένου να προσφέρει στα τετρακίνητα μοντέλα μέγιστη οικονομία καυσίμου αλλά και ακαριαία εμπλοκή του 4Χ4 όταν αυτό είναι απαραίτητο.

> Όλα τα μοντέλα Compass με τετρακίνηση εξοπλίζονται επίσης με λειτουργία «Lock» που κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση και μπορεί να επιλεγεί από τον περιστροφικό διακόπτη του Selec-Terrain για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες offroad κίνησης.

Tips

>Το Compass, αντιπροσωπεύει μία προσθήκη-κλειδί στην γκάμα της Jeep και επιτρέπει στη μάρκα να ενδυναμώσει τη θέση της στην κατηγορία των Compact SUV, μία κατηγορία που είναι ιδιαίτερα σημαντική και αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2020, φτάνοντας τις 7.5 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, ενώ στην Ευρωπαϊκή αγορά, η κατηγορία των Compact SUV, που αναμένεται να φτάσει τις 2 εκατ. μονάδες στο κλείσιμο του 2020.

auto_3.jpg

Κοστίζει

>Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης CompassSport αρχίζει από τις 24.900 ευρώ, ενώ εκείνη του αυτοκινήτου της δοκιμής μας Jeep Compass 2.0 MTD 4X4 9AT Trailhawk αρχίζει από 43.300 ευρώ.
> Στις παροχές, σημειώνουμε τα 4 Χρόνια Εγγύηση (ή 160.000χλμ) και 4 Χρόνια Οδική Βοήθεια.

Info

> Πληροφορίες για το Jeep Compass στο: https://www.jeep.gr/compass.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ