Αυτοκινηση

Νέο Renault Clio: Η μούσα που ξαναγράφει την ιστορία!

Πιο μοντέρνο και πιο σπορτίφ από ποτέ, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία 

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 723
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
auto-voice-renault-1.jpg

Ο Θωμάς Κ. Ευθυμίου γράφει για το νέο Renault Clio

Το νέο Renault Clio, πιο μοντέρνο και πιο σπορτίφ από ποτέ, βασίζεται πάνω στα δυνατά σημεία που έκαναν κάθε μία από τις τέσσερις προηγούμενες γενιές του να ξεχωρίζει, ανοίγοντας ένα καινούριο κεφάλαιο σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία.

Το Clio είναι το πρώτο μοντέλο της Renault που πήρε όνομα αντί για αριθμό! Και διάλεξαν οι πεφωτισμένοι Γάλλοι το όνομα Κλειώ, που περιδιάβαινε στις κορυφές του Ελικώνα, μαζί με τις άλλες οκτώ αδελφές της! Τη Μούσα της Ιστορίας της οποίας το όνομα προέρχεται από το κλέος, που σημαίνει δόξα! Σαν να ήξεραν… Το Clio και έγραψε ιστορία και δημιούργησε τη δική του δοξασμένη πορεία στις αγορές όλου του κόσμου!

Πώς έγραψε τη δική του ιστορία το Renault Clio; Από το 1990 που παρουσιάστηκε, έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο του Groupe Renault παγκοσμίως, με πωλήσεις πάνω από 15 εκατομμύριων αυτοκινήτων μέχρι σήμερα, ενώ αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Γαλλία, κατακτώντας παράλληλα και την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, από το 2013 και μετά. 

auto-voice-renault-2.jpg

Tech
Το νέο Clio βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi, την οποία αξιοποιεί πρώτο το νέο Clio, το οποίο και έχει πρόσβαση στη νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική της. Με πιο σμιλευμένες γραμμές και πιο δυναμικό το εμπρός μέρος, το νέο Clio ξεχωρίζει κυρίως για τα όσα «συμβαίνουν» κυρίως στο εσωτερικό. Η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την ποιότητα, όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. 

Όλες οι εκδόσεις του νέου μοντέλου εφοδιάζονται με παρμπρίζ που έχει επίστρωση από ηχο- απορροφητικό φιλμ. Οι πόρτες και τα παράθυρα του νέου Clio διαθέτουν διπλές τσιμούχες ώστε να περιοριστούν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι. 
Το ηχοσύστημα Bose φροντίζει για τη διασκέδασή σας, ενώ η τεχνολογία Renault Multi-Sense ενσωματώνεται και στο Clio με στόχο την εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης. Σε συνδυασμό με τη χαρτογράφηση του κινητήρα, το σύστημα Multi-Sense διαθέτει 3 προγράμματα: Eco, Sport και My Sense (εργοστασιακή ρύθμιση), για εξατομίκευση της εμπειρίας σας. 

Στον τομέα της χωρητικότητας, στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν διαθέσιμα 391 λίτρα, που είναι η μεγαλύτερη τιμή στην κατηγορία. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι η Renault Sport παρουσιάζει την έκδοση R.S. Line στο νέο Clio, αντικαθιστώντας έτσι σταδιακά την παλαιότερη GT-Line. 

auto-voice-renault-4.jpg

Μηχανικά
Το νέο Clio διατίθεται με ευρεία γκάμα νέων βενζινοκινητήρων και κινητήρων diesel, με ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από τους 75 μέχρι τους 130 ίππους. Επιπρόσθετα, και για πρώτη φορά στο Groupe Renault, από το 2020 το νέο Clio θα διατίθεται και με το υβριδικό σύστημα κίνησης με την ονομασία E-Tech. Συνολικά οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα προτάσεις και συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίου ταχυτήτων, που θα ικανοποιήσουν κάθε τους ανάγκη. 

Το νέο Clio διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης στην κατηγορία του. Στόχος αυτών είναι η απλοποίηση της οδήγησης, η ενίσχυση του βαθμού ασφαλείας και η απόλυτη εξασφάλιση του οδηγού. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Οδήγηση, Πάρκινγκ (ομαδοποιημένα στο σύστημα Renault Easy Drive) και Ασφάλεια. Χάρη δε στην ευρεία γκάμα βοηθημάτων οδήγησης, το νέο Clio κατέκτησε τη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού Euro NCAP και έγινε έτσι το 22ο μοντέλο του Ομίλου Renault που επιτυγχάνει τη μέγιστη βαθμολογία. 

auto-voice-renault-3.jpg

Τιμές
Η τιμή εκκίνησης της έκδοσης του νέου Clio 1.0 SCe 75 PS Authentic αρχίζει από τις 12.999 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ