- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έρχεται κάποια στιγμή που δοκιμάζεις ένα παγωτό και σκέφτεσαι πώς να φτιάχτηκε αυτή η τέλεια γεύση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το εργαστήρι-κατάστημα Ninnolo στην Αγία Παρασκευή.
Αυτή είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, που ξεκινά από πολύ πρωί... Πρώτη δουλειά της Lee και του Giorgio, των δύο από τους τέσσερις φίλους που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, είναι να παραλάβουν το φρέσκο γάλα, το οποίο παστεριώνουν είτε με σοκολάτα (Callebaut Grand Cru 56,4% από το Sao Tome) είτε σκέτο, ώστε να δημιουργήσουν τις βάσεις για το επόμενο βήμα. Στη συνέχεια το αναμειγνύουν με τα καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ η ακρίβεια, οι αναλογίες και οι συνθήκες υγιεινής που τηρούνται σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι περισσότερο σε χημείο παρά σε εργαστήριο παρασκευής παγωτού!
Η βανίλια έρχεται από ένα ιδιωτικό αγρόκτημα στις Σεϊχέλες, το φιστίκι από μια μικρή φυτεία της Σικελίας, τα φουντούκια από την ίδια φυτεία που διαλέγει τα δικά του ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Ferrero στο Piedmonte της Βόρειας Ιταλίας και πάει λέγοντας. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερες από 100 διαφορετικές γεύσεις, με κάποιες από τις συνταγές να χρονολογούνται από το 1400, όπως είναι η περίπτωση του Zabaione που προέρχεται από την οικογένεια Medici.
Μετά τον Ωρωπό νέο και μεγαλύτερο Νinnolo ανοιξε στην Αγία Παρασκευή, σε ένα χώρο σύγχρονης αρχιτεκτονικής, όπου εκτός από παγωτό μπορείς να απολαύσεις μία φρέσκια βάφλα και έναν εκλεκτό καφέ, ενώ όσο βραδιάζει στην παρέα προστίθενται γευστικά κοκτέιλ που φτιάχνονται συνδυάζοντας ρούμι, gin και τεκίλα με διάφορα σορμπέ που ετοιμάζουνε από φρέσκα φρούτα από το Natal της Βραζιλίας.
Τις καθημερινές, μαζί με τις ξεχωριστές γεύσεις παγωτού, σερβίρονται χειροποίητα γλυκά και κέικ (που γίνονται πιο νόστιμα όταν περνάνε κάτω από τις βρύσες λευκής και μαύρης σοκολάτας), ενώ τις Κυριακές από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι λειτουργεί μπουφές brunch.
Ευεργέτου Γιαβάση 13Α, Αγία Παρασκευή, 213 0240.776
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Μια καλή χρονιά και για τη μικρή οθόνη
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Η Ελευθερία Ντεκώ φωτίζει τον διάσημο πεζόδρομο
Γυναίκες και άνδρες ηλικίας 56 έως 70 ετών αναζητούν τον έρωτα και την αγάπη βγαίνοντας ραντεβού στα τυφλά
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Με αφορμή ένα γλυκύτατο ταξιδιωτικό άρθρο στην Athens Voice
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Αντί να εκβιάσει το συναίσθημα, παρουσιάζει την πραγματικότητα με σεβασμό και ευαισθησία
Πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου με διπλό επεισόδιο
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
«Προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης και της αληθινής απόδρασης»
Πρώτη η McLaren με τη Ferrari στη δεύτερη και την τρίτη θέση και τον Βερστάπεν έκτο με τη Red Bull
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.