Ελλαδα

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι ενδείξεις στο μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Τι έδειχναν όταν η 9χρονη ήταν μόνη της στο δωμάτιο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι περίεργες ενδείξεις στο μόνιτορ της Τζωρτζίνας
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι περίεργες ενδείξεις στο μόνιτορ της Τζωρτζίνας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα μόνιτορ της Τζωρτζίνας. Στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τη διαδρομή της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας να είναι ένα βασικό ζήτημα, που μένει να ανακαλυφτεί.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο μπαίνουν και τα ιατρικά μηχανήματα που κατέγραφαν ζωτικούς δείκτες της Τζωρτζίνας, όσο το παιδί βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου μόνο με τη μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλου, όσο διάστημα η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ το μόνιτορ κατέγραφε φυσιολογικούς καρδιακούς παλμούς και οξυγόνωση. Ωστόσο το παιδί φέρεται να παρουσίαζε βραδυκαρδία και πτώση των σφυγμών σε στιγμές που η μητέρα βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλείας.

Αυτή η διαμετρικά αντίθετη κλινική εικόνα του παιδιού όταν οι γιατροί ήταν παρόντες, ήταν που έκανε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να ζητήσει από την 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις του παιδιού.

 

 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Σίγουρη εγκληματική ενέργεια στην Ίριδα

Τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο επανέλαβε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις έρευνες που διεξάγονται για τα άλλα δύο κοριτσάκια, τη Μαλένα και την Ίριδα, επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο αιτίες θανάτου με παθολογικά αίτια και γι’ αυτό καθυστερεί και η όλη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον υπάρχουν παθολογικά αίτια, δεν έχουμε έγκλημα. Πρέπει να ανατραπούν οι αιτίες θανάτου εφόσον όλα τα ευρήματα δείχνουν αυτό».

Ειδικά για την Ίριδα, ο κ. Λέων τόνισε ότι στο βρέφος υπάρχουν ευρήματα σε συγκεκριμένα όργανα που είναι ορισμός της ασφυξίας. «Σε συνδυασμό με τα τραύματα στη στοματική κοιλότητα με το πανάκι με το αίμα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λέων σε ΣΚΑΪ: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η προσπάθεια ασφυξίας και χρήσης ουσιών στην Τζωρτζίνα

Μάλιστα, άφησε αιχμές για την ιατροδικαστή που διενήργησε την εξέταση στο βρέφος, σημειώνοντας ότι «στη δεύτερη έκθεση καλείται η συνάδελφος να ερμηνεύσει μια δεύτερη αιτία θανάτου που έχει βάλει, το πνευμονικό οίδημα. Εδώ το θέμα είναι μπορεί από μόνη της να ανατρέψει κάτι που έχει γραφτεί ή θα πρέπει να παραπέμψει στην Επιτροπή;».

Σε ό,τι αφορά στη Τζωρτζίνα, ο κ. Λέων δήλωσε ότι βασανίστηκε πάρα πολύ από τον άνθρωπο που τη σκότωσε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι βέβαιος αν τα προηγούμενα περιστατικά οφείλονταν στην κεταμίνη. «Περιγράφονται καταστάσεις και από τους γιατρούς και από τη μητέρα που δίνουν την εικόνα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η προσπάθεια ασφυξίας και παράλληλα ίσως και χρήσης ουσιών. Υπάρχουν ενδείξεις, αλλά βεβαιότητα δεν μπορούμε να έχουμε αν δε λάβουμε τρίχες από το παιδί», τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ