Ελλαδα

Πάτρα: Πώς τρεις καταθέσεις οδήγησαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ

Ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την 33χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι καταθέσεις που έστειλαν την Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ
Οι καταθέσεις που έστειλαν την Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις – κλειδιά που οδήγησαν στη σύλληψη της 33χρονης.

Εννέα σοβαρά ιατρικά επεισόδια εμφάνισε η Τζωρτζίνα από τον Απρίλιο του 2021 πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Στο περίπου 18 σελίδων διαβιβαστικό που εστάλη στην Εισαγγελία αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία που κατέστησαν κεντρικό πρόσωπο της έρευνας την 33χρονη μητέρα του παιδιού.

Πάτρα: Οι καταθέσεις που οδήγησαν στη σύλληψη Πισπιρίγκου

Τρεις ήταν οι καταθέσεις που έριξαν φως σε όσα εξελίχθηκαν μέχρι τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού και οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η πρώτη κατάθεση ήταν της νοσηλεύτριας μέσα στο νοσοκομείο στην οποία απευθύνθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς.

«Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μού έδωσε την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου να μετακινήσουμε το παιδί. Όταν με πλησίασε, μού είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι μού έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα γιατρό», ανέφερε η νοσηλεύτρια.

Η δεύτερη κατάθεση ήταν του ιατροδικαστή, ο οποίος πρώτος μελετώντας τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσε την ποσότητα της κεταμίνης, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφτανε τα 6,5 mg.

Η τρίτη κατάθεση ήταν ενός γιατρού από το Ωνάσειο. Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε περάσει από τον εν λόγω νοσοκομείο πριν από τη νοσηλεία στο Παίδων καθώς, σύμφωνα με τους γονείς της, είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Οι γιατροί της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή.

To OPEN αποκαλύπτει: 3 καταθέσεις φωτιά ξετύλιξαν το κουβάρι της δολοφονίας της μικρής Τζορτζίνας

Τι είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς για την Τζωρτζίνα και τα επεισόδια

 

«Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Αυτό το επεισόδιο ήταν που τελικά οδήγησε στον θάνατο της 9χρονης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τα λόγια αυτά της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσαν αίσθηση στους γιατρούς, καθώς τα ιατρικά δεδομένα δεν προμήνυαν κάποιο μεγάλο επεισόδιο.

Στο διαβιβαστικό επισημαίνεται ακόμη ότι τα επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, Μάνου Δασκαλάκη. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ζητηθεί άρση απορρήτου επικοινωνιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ ανοίγουν ξανά οι φάκελοι για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Η 33χρονη μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Προθεσμία για να απολογηθεί  πήρε η 33χρονη κατηγορουμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ