- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε εφαρμογή το νέο σκληρότερο lockdown: Ερήμωσε η Αθήνα
Σε ισχύ βρίσκεται από απόψε ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα, από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί και η πόλη ερημώνει.
Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.
Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης, ενώ πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι.
Ήδη η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές και πρόστιμα σε εννέα άτομα για παραβίαση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή των Εξαρχείων.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, νωρίς το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη, για την εκκένωση των χώρων.
Σχετικά με την εστίαση η παράδοση κατ' οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία.
Επίσης, επιτρέπεται και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away), η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ' εξαίρεσης μετακίνησης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.