Visual Browsing

Δείτε το debate των υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δείτε το debate των υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
© European Union 2019 / Jan Van De Vel
Ο μοναδικός δημόσιος διάλογος στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι ζωντανά στο athensvoice.gr
  • A-
  • A+
0
Στις 15 Μαΐου, 22.00 - 23.30 (ώρα Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί το «debate για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019»

Debate of the candidates for the presidency of the European Commission – EU Elections 2019

Ο συγκεκριμένος δημόσιος διάλογος (μετά το πέρας του οποίου οι υποψήφιοι θα προβούν σε δηλώσεις) θα είναι ο μοναδικός στον οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ακολουθεί λίστα με τη σειρά των εναρκτήριων τοποθετήσεών τους, όπως καθορίστηκε από την κλήρωση της 4ης Απριλίου):

Nico Cué © European Union 2019 / Dominique Hommel

Nico Cué, Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL): Ο Nico Cué (Λιέγη, Βέλγιο) είναι ηγετική φυσιογνωμία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Βαλλωνία και διεθνώς. Κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα των εργατών χάλυβα στο συνδικάτο «FGBT» («Fédération Générale du Travail de Belgique») για 12 χρόνια.

Σχετικα
Κοροναϊός: Έκτακτη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Υγείας
Κοροναϊός: Έκτακτη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Υγείας

Skra Keller © European Union 2019 / Michel Christen

Ska Keller, Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP): Η Ska Keller («Bündnis 90/Die Grünen», Γερμανία) αποφοίτησε με πτυχίο στις ισλαμικές, και εβραϊκές σπουδές καθώς και στην τουρκολογία από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο «Sabanci» της Κωνσταντινούπολης. Εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009 και ήταν κορυφαίο υποψήφια του κόμματος των Πρασίνων κατά την προεκλογική εκστρατεία των ευρωεκλογών του 2014. Η Ska Keller είναι συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Jan Zahradil © European Union 2018 / Christian Creutz
Σχετικα
Είναι η Ελλάδα ο πορτιέρης της Ευρώπης;
Είναι η Ελλάδα ο πορτιέρης της Ευρώπης;

Jan Zahradil, Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE): Ο Zahradil, 55 ετών, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕΣΜ) στο ΕΚ. Κατέχει επίσης τη θέση του προέδρου της Συμμαχίας των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών της Ευρώπης («ACRE»). Πριν εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2004, ήταν μέλος της βουλής των αντιπροσώπων στην Τσεχία. Είναι ερευνητής στο επάγγελμα και κάτοχος πτυχίου μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Πράγας.

Margrethe Vestager © European Union 2018 / Dominique Hommel

Margrethe Vestager, Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE): Η Margrethe Vestager, 51 («Radikale Venstre», Δανία), είναι Επίτροπος Ανταγωνισμού από το 2014. Πριν τη θητεία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν Υπουργός Οικονομικών και Εσωτερικών (2011) και Υπουργός Παιδείας (1998) της Δανίας. Έχει πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (1993). 

Manfred Weber © European Union 2018 / Pablo Gariggos

Manfred Weber, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP): Ο Manfred Weber, 46 ετών, ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στο περιφερειακό κοινοβούλιο («Bayerischer Landtag») το 2002 και εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004. Από το 2014 είναι πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ. Αποφοίτησε με πτυχίο φυσικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Μονάχου.

Frans Timmermans © European Union 2018 / Bruno Pires

Frans Timmermans, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES): Ο Timmermans («PvdA», Ολλανδία) κατέχει σήμερα το αξίωμα του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προηγουμένως είχε εκλεγεί στο ολλανδικό κοινοβούλιο το 1998. Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και από το 2012 ως το 2014 υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση του Mark Rutte. Ο κ. Timmermans είναι κάτοχος πτυχίου γαλλικής φιλολογίας και λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο Radboud

Η Eurovision είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και επιμέλεια του δημοσίου διαλόγου, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η απασχόληση, η μετανάστευση, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Το διάλογο θα παρουσιάσουν τρεις δημοσιογράφοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την Eurovision: Η Emilie Tran Nguyen (France Télévisions) και ο Markus Preiss (του ARD Germany), θα συντονίσουν τη συζήτηση επί σκηνής, ενώ η Annastiina Heikkilä, (YLE Finland), θα τροφοδοτεί τον διάλογο με την οπτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόγραμμα (ώρα Ελλάδος)

19:00 Άφιξη των υποψηφίων

20:20 Λήψη φωτογραφιών με τους υποψηφίους επί σκηνής

21:00 Άνοιγμα των θυρών της αίθουσας ολομέλειας

21:30 Τέλος της προσέλευσης, κλείσιμο των θυρών

22:00 Έναρξη

23:30 Λήξη, δηλώσεις στον Τύπο από τους υποψηφίους (είσοδος πρωτοκόλλου, ισόγειο του κτιρίου PHS)

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5