TV & Media

THISAM 2021: Οι νέες τάσεις στα Μέσα και τη δημοσιογραφία

Τι θα συμβεί στην 5η Διεθνή Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ τη φετινή χρονιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη διοργάνωση Thessaloniki International Media Summer Academy

Η 5η Διεθνής Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Το 2020 υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, το THISAM μεταφέρθηκε online για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων. Αν και σε απόσταση η Θερινή Ακαδημία, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία: ήταν η χρονιά που σηματοδότησε την έναρξη ενός διεθνούς συνεδρίου  αποδεικνύοντας πως η καινοτομία, η διάδοση γνώσεων και πληροφοριών δεν μπορεί να περιοριστεί για κανέναν λόγο. Φέτος, από τις 16 έως 23 Ιουλίου 2021, η 5η Διεθνής Θερινή Ακαδημία aka «Thessaloniki International Media Summer Academy» aka THISAM, επιστρέφει με τίτλο «New trends in Media and Journalism: Turning crisis into opportunity». Ένα υβριδικό event που θα πραγματοποιηθεί επιτόπου στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα διαδικτυακά, για όσους δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν αυτοπροσώπως.

Τι είναι το Thessaloniki International Media Summer Academy

Ένα εντατικό πολυεπιστημονικό πρόγραμμα κατάρτισης που στοχεύει στην παροχή σε βάθος γνώσεων και ισχυρών δεξιοτήτων σε σημαντικά θέματα και εξελίξεις στα μέσα ενημέρωσης και την επικοινωνία.

Ποιοι διοργανώνουν το Thessaloniki International Media Summer Academy

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η έδρα «Jean Monet of European Union Public Diplomacy» με συμμετέχοντες εταίρους τον διεθνή δημοσιογραφικό οργανισμό Deutsche Welle, Temple University USA, Hallym University, Corea, Beijing University of Foreign Studies, Xi’an Jiaotong-Liverpool University, University of Zagreb(Croatia), University of Novi-Sad (Serbia), University of Maribor (Slovenia) το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τους Οργανισμούς Proof organization: Media for Social Justice, Digital Communication Network Global, με την υποστήριξη μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μια προσπάθεια που στηρίζει ενεργά και η εφημερίδα ATHENS VOICE, ο ραδιοφωνικός σταθμός Athens Voice 102.5 και το athensvoice.gr

Στιγμιότυπο από τη διοργάνωση Thessaloniki International Media Summer Academy

THISAM 2021: Οι νέες τάσεις στη Δημοσιογραφία και τα Μέσα

Οικοδομώντας πάνω στην επιτυχία των προηγούμενων Θερινών Ακαδημιών, η Thessaloniki International Media Summer Academy 2021 θα εστιάσει στις νέες τάσεις στη Δημοσιογραφία και τα Μέσα, με την έμφαση να δίνεται στους τρόπους αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης, στις ψευδείς ειδήσεις και τις τεχνικές επαλήθευσης, στην κρίση στον χώρο της Επικοινωνίας και στα νέα μοντέλα στους συγχρόνους Δημοσιογραφικούς Οργανισμούς. Το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποσκοπεί στην παροχή βαθύτερης γνώσης και την εξασφάλιση ουσιαστικών ικανοτήτων πάνω σε σημαντικά ζητήματα και εξελίξεις στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας.

THISAM 2021: Μοιράσου τις εμπειρίες, τις ιδέες, την οπτική σου

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια καλύτερη κατανόηση των πρόσφατων ακαδημαϊκών ερευνών, σε συνάρτηση με τις πολιτικές, επαγγελματικές τάσεις στα θέματα εστίασης, αναπτύσσοντας ταυτοχρόνως ένα δίκτυο συνεργατών, μέσω του οποίου θα μοιραστούν τις εμπειρίες, τις ιδέες και την οπτική τους.

Νίκος Παναγιώτου

Τι νέο φέρνει το Thessaloniki International Media Summer Academy το 2021

Τη φετινή χρονιά η Θερινή Ακαδημία 2021 θα καινοτομήσει, καθώς ένα μήνα πριν την έναρξή της, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικά εργαστήρια, trainings και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας σε συνεργασία με  διεθνείς φορείς και κορυφαίους θεσμούς στη διεθνή ανάπτυξη. Έμφαση θα δοθεί στη φωτοδημοσιογραφία καθώς θα υλοποιηθεί ένα καινοτόμο masterclass «Practicing Peace Journalism through Photojournalism» σε συνεργασία με τη VII Academy.

Οι εισηγητές είναι γνωστοί καθηγητές, ερευνητές και δημοσιογράφοι. Η Διεθνής πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση πολύ γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α, ενώ υποστηρίζεται από οργανισμούς (Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης), think tanks που δραστηριοποιούνται στο χώρο της δημοσιογραφίας, των διεθνών σχέσεων και της ψηφιακής τεχνολογίας (Konrad Adenauer Stiftung, Freedom House κλπ)

Κατά τη διάρκεια της Θερινής Ακαδημίας, θα υλοποιηθούν διαδραστικά εργαστήρια, που θα επιτρέψουν τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να επεκτείνουν τη μεθοδολογική γνώση τους μέσω πρακτικών εφαρμογών. Το πρόγραμμα σπουδών, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, ώστε να  ενημερωθεί κάποιος για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της επικοινωνίας και δημοσιογραφίας  από πρωτοπόρους ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες  από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ιδιαίτερη υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer, θα δοθούν πλήρεις υποτροφίες σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων.

Η 5η Διεθνής Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή

Η περίοδος των αιτήσεων συμμετοχής στο Thessaloniki International Media Summer Academy διαρκεί έως τις 16 Μαΐου 2021. Μάθε περισσότερα στο http://joursummerschool.org και επικοινώνησε για οποιαδήποτε απορία στο joursummerschool@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ