- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημήτρης Πιατάς: Κάνω μισό αιώνα καριέρα και αυτό είναι το πρώτο βραβείο που παίρνω
Τι δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός
Ο Δημήτρης Πιατάς τιμήθηκε με το πρώτο θεατρικό βραβείο ερμηνείας της καριέρας του για την «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη.
Μια σπουδαία διάκριση έλαβε ο Δημήτρης Πιατάς, καθώς τιμήθηκε με το πρώτο θεατρικό βραβείο ερμηνείας στην πενηντάχρονη πορεία του στο σανίδι. Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών αναγνώρισε την ερμηνεία του στην «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πρωτόπαππα, απονέμοντάς του το βραβείο για την εξαιρετική του παρουσία στον ρόλο ενός εμβληματικού ήρωα. Ο αγαπημένος ηθοποιός δήλωσε βαθιά συγκινημένος για αυτή τη διάκριση, τονίζοντας ότι δεν την περίμενε και πως αποτέλεσε για εκείνον μια ευχάριστη έκπληξη.
Μιλώντας στην εκπομπή Buongiorno το πρωί της Τρίτης 21 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρθηκε με συγκίνηση στη συνεργασία του με τη Μαρία Πρωτόπαππα και στην ευκαιρία που του έδωσε να συμμετάσχει σε μια λιγότερο γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη. «Ήταν για μένα μια ευχάριστη και συγκινητική στιγμή. Δεν το περίμενα το βραβείο, αλλά νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη που προέρχεται από μια τόσο ουσιαστική δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη χαρά του που ένα τόσο απαιτητικό θεατρικό εγχείρημα βρήκε ανταπόκριση από το κοινό και τους κριτικούς.
Ο βραβευμένος ηθοποιός, με μισό αιώνα καλλιτεχνικής πορείας, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά τη βαθιά του αγάπη για το θέατρο, το οποίο χαρακτήρισε «πεμπτουσία της ζωής του». Όπως είπε, θεωρεί τον εαυτό του «υπηρέτη του θεάτρου», ενώ οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν πάντα δευτερεύουσες σε σημασία. «Το βραβείο είστε εσείς, οι άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο», πρόσθεσε, δηλώνοντας πως, παρότι δεν έχει τηλεοπτικές προτάσεις, δεν τον απασχολεί, αφού η σκηνή παραμένει το σπίτι του και η αληθινή του αγάπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ετοιμάζω τα χαρτιά μου για τη σύνταξη»
Οι κρίσεις πανικού κατά τη σχέση της με τον Γιάννη Πάριο
«Ξανασυστήνομαι στα 50 μου στο κοινό, σαν πρωτοεμφανιζόμενος 50άρης»
«Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, μόνο να ενώνουμε έχουμε» είπε αναφερόμενος στη Χρύσα Μιχαλοπούλου
Τι δήλωσε η γνωστή ηθοποιός
Το βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Το αντίο του ηθοποιού στον σπουδαίο θεατράνθρωπο
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Τι είπε σε τηλεοπτική εκπομπή
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η εξομολόγηση της παρουσιάστριας
Η σχεδιάστρια μόδας προσπαθεί να εξηγήσει την...στυλιστική της επιλογή
«Δεν είναι εύκολο το “καιρό μαζί”» είπε η ηθοποιός
Η ηθοποιός αποκάλυψε ποιος ήταν ο καλύτερος της φίλος όταν ήταν στη Βουλή
«Διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο», αποκάλυψε ο αγαπητός ηθοποιός
O παρουσιαστής μίλησε για τις δύσκολες μέρες που πέρασαν αλλά και πώς αυτές τους έφεραν πιο κοντά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.