- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Αγιασμός 2026: Στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Αγιασμός 2026: Στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Εάν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για την πατρίδα, πρέπει να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία και να στηρίξουμε την οικογένεια και δεν πρέπει το δημογραφικό και την κατάσταση στα σχολεία να τα συζητάμε μόνο αυτές τις μέρες που ανοίγουν τα σχολεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού για την έναρξη του σχολικού έτους στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς.
«Πρέπει να εργαστούμε, πέρα από κόμματα, να στηρίξουμε τη λύση στο δημογραφικό, τη βελτίωση του δημογραφικού και τη δημόσια παιδεία και το κοινωνικό κράτος που είναι κεντρικοί πυλώνες αντιμετώπισης της δύσκολης δημογραφικής κατάστασης που βιώνει η χώρα σε κάθε νομό και ιδιαίτερα σε νομούς της ακριτικής Ελλάδας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας. Κάθε πρωί, σε κάθε αίθουσα, δεν γίνεται μόνο μία εκπαιδευτική διαδικασία, οικοδομείται το μέλλον του Ελληνισμού το μέλλον της πατρίδας. Διότι το μέλλον της πατρίδας είναι τα παιδιά μας. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τα πράγματα με καθαρό βλέμμα. Και φέτος τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα. Βλέπουμε λιγότερα πρωτάκια, λιγοστεύουν τα πρωτάκια, αίθουσες κλείνουν και οι ελλείψεις επιμένουν να είναι σημαντικές, δυσκολεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία».
Παρών στην τελετή ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος απευθύνθηκε στους μαθητές, λέγοντας: «Το σχολείο δεν είναι μόνο διαγωνίσματα, μαθήματα, είναι και όμορφες παρέες, είναι χαμόγελα, είναι αθλητισμός. Είναι όλα αυτά και εσείς έχετε την ευκαιρία να τα κάνετε με πολύ μεγάλη απόδοση γιατί είστε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία και έχετε τους καλύτερους δασκάλους».
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής Εκπαίδευσης Ευάγγελος Κελεσίδης.
Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ράνια Θρασκιά και Μιχάλης Χουρδάκης.
Μετά τη λήξη της τελετής ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με δασκάλους, μαθητές και γονείς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επειδή έχει αλλάξει 2-3 κόμματα δεν σημαίνει πως είμαστε όλοι ίδιοι»
Έκανε συζητήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα
«Την καθυστέρηση εφαρμογής για τον υπολογισμό των τόκων, την πληρώνει ξανά ο δανειολήπτης»
Η έκφραση που προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου της ΝΔ
Ο υπουργός Επικρατείας θέτει 10 ερωτοαπαντήσεις για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αισθητικής και στον ρόλο του κράτους
Ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
Τι αναφέρει ο βουλευτής Κέρκυρας
«Κουίζ για τον Νίκο Φαραντούρη - για όσα αισχρά είπε σήμερα στην Αλεξάνδρα Σδούκου»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει τον Φαραντούρη για σεξιστική επίθεση
Tι είπε για την υποψηφιότητά του
Η Τράπεζα της Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών για να μην πέσουν θύματα σε νέα απάτη με ΑΙ
Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ιστορικό λειτουργίας του ιατρείου στο Κολωνάκι, όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Ζητά την αποπομπή του από το ΠΑΣΟΚ
Στήριξη στα νοικοκυριά για το ενεργειακό κόστος, με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές
«Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει ειδικό σώμα 138 εκπαιδευμένων ελεγκτών»
Στο 18% η επιρροή Σαμαρά - Τι δείχνει η μέτρηση για ενδεχόμενο κόμμα Κασιδιάρη
Η βασική διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης
Μία ημέρα μετά την πολιτική κηδεία στο Α’ Νεκροταφείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.