- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες αποκαλύψεις για το 2015: Οι απειλές, ο Γιούνκερ και τα «σπαστά αγγλικά» του Τσίπρα
Στο τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»
Το παρασκήνιο του 2015 επιστρέφει: Απειλές, Τσίπρας και νέες αποκαλύψεις
Νέες μαρτυρίες και άγνωστες λεπτομέρειες από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ φέρνει το τρίτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό», που βασίζεται στο βιβλίο των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα».
Η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου περιέγραψε στιγμές από τη διαπραγμάτευση του 2015, υποστηρίζοντας ότι όταν διάβασε το κείμενο της 20ής Φεβρουαρίου, θεώρησε πως παραβίαζε τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όπως ανέφερε, συνάντησε αμέσως τον Αλέξη Τσίπρα και του είπε: «Αυτό είναι τρίτο μνημόνιο», με τον τότε πρωθυπουργό –όπως υποστήριξε– να της απαντά: «Μη λες τέτοιες λέξεις».
Η ίδια μετέφερε και ένα περιστατικό με τον ιδρυτή των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, περιγράφοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να εξηγήσει την κατάσταση λέγοντας στα αγγλικά: «It is not white, it is not black, it's γκρι».
Στο ντοκιμαντέρ μιλά και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι στελέχη της Κομισιόν στην Αθήνα δέχονταν συχνά απειλές εκείνη την περίοδο.
Σύμφωνα με τον τότε διευθυντή του γραφείου του, ο Γιούνκερ είχε τηλεφωνήσει προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του: «Αυτοί είναι δικοί μου άνθρωποι. Είναι εκεί για να σε βοηθήσουν. Μην τους ακουμπήσετε, δεν είναι εχθροί».
Την εικόνα μιας χαοτικής περιόδου περιέγραψε και ο Ντέκλαν Κοστέλο, σημειώνοντας ότι οι συναντήσεις συχνά αναβάλλονταν, δεν υπήρχε σαφές πλαίσιο και πολλές ολοκληρώνονταν χωρίς αποτέλεσμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απίστευτοι ερασιτεχνισμοί από τον άνθρωπο που χειρίζεται διαβαθμισμένες απόρρητες πληροφορίες»
«Χρησιμοποιήσαμε μακιγιάζ και σίγουρα όχι τεχνητή νοημοσύνη»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το video clip του τραγουδιστή
«Εγώ τους έλεγα να κάνουν δέκα πράγματα και αυτοί έκαναν τα αντίθετα» λέει για τη ΝΔ
«Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη των Ελλήνων και της πατρίδας» σημειώνει η Πειραιώς
Καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω καιρικών συνθηκών
Οι βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ούτε να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα στα χρόνια του διχασμού»
«Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» λέει ο κ. Φρονιμάκης
Βρίσκεται εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
«Οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό»
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» τονίζει ο ευρωβουλευτής
«Ο Τσίπρας και η ΕΛΑΣ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» σημειώνει
Από τον Έλτον Τζον και την Άνγκελα Μέρκελ στον Θάνο Ντόκο: Η ιστορία των Ρώσων φαρσέρ που τιμήθηκαν από το Κρεμλίνο
Αποκάλυψε ότι ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό για το περιστατικό
Γιατί δεν δημοσιοποιείται η πλήρης λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.