- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε ένα εξάμηνο το ν/σ για τα κόκκινα δάνεια
«Δεν είναι μονομερής ενέργεια», τόνισε ο Γ. Σταθάκης
Έτοιμο για κατάθεση στη Βουλή είναι το νομοσχέδιο για την προστασία της α' κατοικίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα συνεδρίου με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα». Ο Υπουργός υπογράμισε ότι το νομοσχέδιο δεν είναι μονομερής ενέργεια, αλλά αποτέλεσμα διαλόγου με όλους τους φορείς και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε σύνθετο το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και -όπως ανέφερε- θα απαιτηθούν έξι μήνες για να είναι απόλυτα εντός των στόχων και δεσμεύσεων. «Πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή γι' αυτούς που χρησιμοποιούν τη συγκυρία διότι έχουν διαθέσιμα εισοδήματα και δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους από αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν», πρόσθεσε. Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε, επίσης, ότι «ο τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού στόχου πρέπει να μην προκαλέσει ζημία στο τραπεζικό σύστημα να μη δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία της ομαλής εξυπηρέτησης των δανείων και να δώσει μία λύση που θα εξυπηρετήσει και τον στόχο να ανακάμψουν τα δάνεια και από κόκκινα να γίνουν πράσινα».
Τέλος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι τα προβλήματα για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις είναι επίσης γνωστά με κυρίαρχο το πτωχευτικό δίκαιο που πρέπει να αλλάξει. «Υπάρχει μεγάλη πίεση για μεγαλύτερη ευχέρεια παρεμβάσεων από τις τράπεζες αλλά πρέπει να υπάρχουν ισχυροί προστατευτικοί δεσμοί αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία ώστε οι τράπεζες θα έχουν ίσως κάποιο μεγαλύτερο λόγο στη διαδικασία αναδιάρθρωσης κάποιων επιχειρήσεων. Μέσα από το διάλογο θα βρεθούν οι λύσεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ελπίζουμε να βρεθούν και καλύτερες λύσεις. Οι λύσεις που να στηρίζουν αυτό που έχει προοπτική», κατέληξε.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.