Πολιτικη & Οικονομια

Στουρνάρας: «Μπορώ να πω ότι είμαι πιο αισιόδοξος τώρα»

Πιο κοντά η συμφωνία με τους εταίρους μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92227-185743.JPG

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους πιστωτές δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στο London School of Economics. Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ το κλίμα έχει βελτιωθεί μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο. Ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά ότι η γλώσσα του σώματος του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα ήταν «σωστή» και ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν βελτιωθεί.

Πρόσθεσε ότι η βασική πρόκληση για την Ελλάδα είναι να παράσχει ένα πειστικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί στους εταίρους της ζώνης του ευρώ, με αντάλλαγμα μια νέα συμφωνία για χρηματοδότηση. «Μπορώ να πω ότι είμαι πιο αισιόδοξος τώρα, από ό, τι ας πούμε πριν από ένα μήνα. Οι τελευταίες συνεδριάσεις και η συνάντηση υψηλού επιπέδου την περασμένη εβδομάδα μάς έδωσε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε ο κ. Σουρνάρας και δήλωσε με σιγουριά ότι η Ελλάδα δεν θα εξέλθει του ευρώ. Ωστόσο, προειδοποίησε για τις επιπτώσεις ενός Grexit. «Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή. Η ανταγωνιστικότητα έχει αποκατασταθεί και ένα Grexit δεν θα έφερνε κανένα όφελος», κατέληξε.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY