- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης: Τιμούμε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία - Αποκρούουμε τον λαϊκισμό του σήμερα
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 51η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την 51η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Το μήνυμά του για την 51η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας μετέφερε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα τη νίκη της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση».
«Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους, μένοντας σε εγρήγορση. Γιατί η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ δεδομένη. Ιδίως σε μία συγκυρία κατά την οποία οι εχθροί της χρησιμοποιούν τα πιο ύπουλα όπλα: από τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την τοξική παραπληροφόρηση των άκρων, μέχρι την εργαλειοποίηση προβλημάτων της εποχής μας όπως το Μεταναστευτικό», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 24η Ιουλίου 1974
Η Δημοκρατία γιορτάζει, σήμερα, τη νίκη της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση. Την επικράτηση του Κοινοβουλευτισμού σε βάρος του αυταρχισμού. Και την επιλογή της Ευρώπης αντί της καθηλωτικής εσωστρέφειας. Πενήντα ένα χρόνια από τότε που τις σηματοδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι επιλογές αυτές παραμένουν οι φωτεινοί φάροι της εθνικής μας διαδρομής.
Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους, μένοντας σε εγρήγορση. Γιατί η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ δεδομένη. Ιδίως σε μία συγκυρία κατά την οποία οι εχθροί της χρησιμοποιούν τα πιο ύπουλα όπλα: από τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την τοξική παραπληροφόρηση των άκρων, μέχρι την εργαλειοποίηση προβλημάτων της εποχής μας όπως το Μεταναστευτικό.
Στις απειλές που διαμορφώνονται εκτός συνόρων δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την ενίσχυση της αμυντικής και διπλωματικής ισχύος της χώρας. Ενώ στις εσωτερικές προκλήσεις αντιπαρατάσσουμε την ενότητα της κοινωνίας. Την πολύτιμη εσωτερική μας σταθερότητα. Και τη διατήρηση της Ελλάδας στην τροχιά προόδου και ευημερίας που επέλεξε τα τελευταία χρόνια. Ξεπερνώντας παθογένειες, λάθη και αστοχίες.
Γιορτάζουμε, λοιπόν, και φέτος την 24η Ιουλίου 1974, τιμώντας όσους αντιστάθηκαν χθες στη δικτατορία. Αποκρούοντας τον λαϊκισμό του σήμερα. Και στρέφοντας το βλέμμα και όλες μας τις δυνάμεις προς ένα καλύτερο αύριο. Η Δημοκρατία, άλλωστε, προχωρεί μόνον όταν οι πολίτες που εκτιμούν τις αξίες της αρνούνται να ζήσουν χωρίς αυτές. Γι΄αυτό και την προστατεύουν καθημερινά.
Η Δημοκρατία γιορτάζει, σήμερα, τη νίκη της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση. Την επικράτηση του Κοινοβουλευτισμού σε...
Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, July 23, 2025
Διαβάστε επίσης → 51 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.