- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Τσίπρας: Ανάγκη για εθνικό σχέδιο ανάταξης με ορίζοντα πενταετίας
Όσα αναμένεται να πει στη 2η Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου του
Αλέξης Τσίπρας: Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού μέσα από τη 2η Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου του
Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία με αντικείμενο τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της 2η Διεθνούς Διάσκεψης του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του αναμένεται να καταδείξει «την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης με ορίζοντα πενταετίας».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να καταγράφει τις αιτίες και το σχέδιο που φέρνουν στο προσκήνιο την Ακροδεξιά, θα κάνει εκτενείς αναφορές στο έργο του Μ.Σαντέλ, του Τ. Κόπσταϊν και του Μπ. Σάντερς και θα αναλύει τον καπιταλισμό της εποχής μας, τον οποίο και χαρακτηρίζει ως αυταρχικό και νεοφιλελεύθερο, με βασικά χαρακτηριστικά την ακραία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και την εκτίναξη των ανισοτήτων. Στην ομιλία του επιχειρεί να περιγράψει το σχέδιο της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συντήρηση και την Ακροδεξιά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα μιλήσει για την ανάγκη συντονισμού σε παγκόσμιο επίπεδο των προοδευτικών κινημάτων, προσωπικοτήτων και κομμάτων σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς, ανάκτησης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Θα αναφερθεί στα καθ' ημάς και θα περιγράψει την ανάγκη ενός νέου οράματος που θα εμπνέει και θα κινητοποιεί. Ενός νέου εθνικού σχεδίου ανάταξης και ανασυγκρότησης με ορίζοντα πενταετίας, με στόχο την ανάπτυξη, την ανθεκτικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Καθώς και ενός νέου κινήματος για τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.