- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ – Μάχη ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης για την δεύτερη θέση
Tι απαντούν για την οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με το 2019
Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ – Μάχη ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης για την δεύτερη θέση
Στο 24,7% βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», την ώρα που ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% και να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής με 10,4%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση 8%, ΚΚΕ 7,8%, ΣΥΡΙΖΑ 6,8%, Φωνή Λογικής 3%, ΝΙΚΗ 2,9%, ΜεΡΑ25 2,6%, Κίνημα Δημοκρατίας 2,5%, Νέα Αριστερά 1,2%, ενώ «άλλο κόμμα» απαντά το 3,2% των ερωτηθέντων και αναποφάσιστο δηλώνει το 16,1%.
Ανάμεσα σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για το κόμμα το οποίο θα ψήφιζαν αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, η πλειοψηφία προέρχεται από τη δεξαμενή εκείνη που στις κάλπες του 2023 είχε ψηφίσει ΝΔ. Ειδικότερα σε ποσοστό 55% είχαν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17%.
Αναφορικά με το πρόσωπο που ασκεί αποτελεσματικότερη αξιωματική αντιπολίτευση, η δημοφιλέστερη απάντηση είναι ο «κανένας» με ποσοστό 43%. Ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 21%, ενώ αμέσως μετά ισοψηφούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος με ποσοστό 7%.
Στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές το 39% να δηλώνει πως πρέπει να βρεθεί λύση μέσω σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 38% προτείνει την λύση νέων εκλογών αν και εφόσον δεν έχει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα.
Επίσης, το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική κυβέρνηση και το 38% έχει θετική άποψη. Τέλος, αρνητική άποψη έχει το 59,4% σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και το 36,6% τα αξιολογεί θετικά.
Αρνητικά κρίνει την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 2019, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 33% των ερωτηθέντων κρίνει πως η οικονομική του κατάσταση το 2025 είναι χειρότερη από αυτήν του 2019, την ίδια ώρα που το 23% απαντά πως παραμένει το ίδιο κακή. Αντιθέτως ένα 24% κρίνει πως η οικονομική του κατάσταση βελτιώθηκε, ενώ το 19% απαντά πως παρέμεινε το ίδιο καλή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.