- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Mικρές απώλειες για την Πλεύση Ελευθερίας
Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Ενίσχυση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου κατά 0,6 της μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Η Πλεύση Ελευθερίας παραμένει στην δεύτερη θέση καταγράφοντας 12,6% με μικρές απώλειες και οριακό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακολουθεί στην τρίτη θέση με 12,4%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 9,8%, το ΚΚΕ στο 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,5%,η Φωνή Λογικής στο 2,2%, η ΝΙΚΗ 2%, ΜεΡΑ25 στο 1,8% και η Νέα Αριστερά στο 1,3%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,3% και ακολουθεί ο κανένας με 25,3%. Σε αυτό το δείκτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,3% προηγείται με διάφορά μόλις 0,1% έναντι της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συγκεντρώνει 9,2%.
Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών προηγείται ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν : Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Παύλος Μαρινάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Κικίλιας. Στην τελευταία θέση είναι ο Κώστας Τσιάρας.
Η Πλεύση Ελευθερίας θεωρείται ότι ασκεί πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση από το 17,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, η Ελληνική Λύση με 13,5%, το ΚΚΕ με 7,7% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, η Φωνή Λογικής με 2,5% , το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,1% κλπ.
Αρνητική αξιολόγηση της κυβέρνησης σε τρεις τομείς
Το 62,1% κρίνει αρνητικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του κόστους ζωής και το 36,7% τα βλέπει θετικά. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, λέει το 48,8% των ερωτηθέντων.
Επίσης, το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική κυβέρνηση και το 38% έχει θετική άποψη. Τέλος, αρνητική άποψη έχει το 59,4% σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και το 36,6% τα αξιολογεί θετικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.