Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Mικρές απώλειες για την Πλεύση Ελευθερίας
Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,7% στην πρόθεση ψήφου ανέβηκε η ΝΔ
Ενίσχυση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου κατά 0,6 της μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Η Πλεύση Ελευθερίας παραμένει στην δεύτερη θέση καταγράφοντας 12,6% με μικρές απώλειες και οριακό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακολουθεί στην τρίτη θέση με 12,4%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 9,8%, το ΚΚΕ στο 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,8%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,5%,η Φωνή Λογικής στο 2,2%, η ΝΙΚΗ 2%, ΜεΡΑ25 στο 1,8% και η Νέα Αριστερά στο 1,3%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,3% και ακολουθεί ο κανένας με 25,3%. Σε αυτό το δείκτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,3% προηγείται με διάφορά μόλις 0,1% έναντι της Ζωής Κωνσταντοπούλου που συγκεντρώνει 9,2%.
Στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών προηγείται ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν : Κυριάκος Πιερρακάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Παύλος Μαρινάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Κικίλιας. Στην τελευταία θέση είναι ο Κώστας Τσιάρας.
Η Πλεύση Ελευθερίας θεωρείται ότι ασκεί πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση από το 17,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, η Ελληνική Λύση με 13,5%, το ΚΚΕ με 7,7% , ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3%, η Φωνή Λογικής με 2,5% , το Κίνημα Δημοκρατίας με 2,1% κλπ.
Αρνητική αξιολόγηση της κυβέρνησης σε τρεις τομείς
Το 62,1% κρίνει αρνητικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του κόστους ζωής και το 36,7% τα βλέπει θετικά. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας πρέπει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, λέει το 48,8% των ερωτηθέντων.
Επίσης, το 61,1% κρίνει αρνητικά την εξωτερική πολιτική κυβέρνηση και το 38% έχει θετική άποψη. Τέλος, αρνητική άποψη έχει το 59,4% σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και το 36,6% τα αξιολογεί θετικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Μετατρέποντας τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη σε μια αναξιόπιστη χώρα
Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ευρωζώνης
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.