- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο πλαίσιο διδασκαλίας αγγλικών στα σχολεία - Από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο
Τι προβλέπει ο νέος σχεδιασμός για το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών
Ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας αγγλικών από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο - Προωθείται από την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Νέο ολιστικό πλαίσιο ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προωθεί η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, υιοθετώντας σχετική πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, ο σχεδιασμός ενός νέου, ολοκληρωμένου πλαισίου για την ενίσχυση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, προβλέπει τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου και συνεχίζεται έως το Γυμνάσιο, ώστε να συνδυαστεί με το νέο πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί για το Λύκειο.
«Με το νέο πλαίσιο, ενισχύεται η εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού με σαφή προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, δηλαδή όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν, να κατανοούν και να εφαρμόζουν οι μαθητές/τριες μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθησιακής διαδικασίας, τα οποία είναι εναρμονισμένα με τα σύγχρονα πρότυπα της Ευρωπαϊκής και εθνικής εκπαίδευσης. Η εκπόνηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων για την Αγγλική Γλώσσα στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Στο ίδιο πλαίσιο, η ανανέωση του Ενιαίου Προγράμματος Σπουδών Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και το Γυμνάσιο συνδέεται άμεσα, όπως αναφέρεται, με τις σύγχρονες ανάγκες της γλωσσικής εκπαίδευσης, καθώς και με το νέο πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί για το Λύκειο.
Το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στοχεύει να προσφέρει ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας, με έμφαση στην επικοινωνία, τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η συνεργασία.
«Με την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύεται περαιτέρω η ξενόγλωσση εκπαίδευση, με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.