- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνική Πινακοθήκη: Ελεύθερος ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος
Δεν του ασκήθηκε δίωξη
Εθνική Πινακοθήκη: Ελεύθερος ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος
Ελεύθερος αφέθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής της «Νίκης» που βανδάλισε τα έργα στην Πινακοθήκη.
Νωρίτερα, μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής κρατούνταν στην Πινακοθήκη, ωστόσο οι συνήγοροι του δήλωσαν πως δεν του ασκήθηκε δίωξη και πάει σπίτι του.
O βουλευτής της «Νίκης» εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ στην Εθνική Πινακοθήκη, έσπασε προστατευτική τζαμαρία και προσπάθησε να απομακρύνει εικόνες, υποστηρίζοντας ότι «προσβάλλουν τη θρησκεία». Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αποχώρησε από τον χώρο.
Είχε προηγηθεί γραπτή ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή προς το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, από την οποία έλαβε απάντηση από την κυρία Λίνα Μενδώνη, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε προβαίνει σε κρίση της τέχνης.
Αυτή η απάντηση τον εξόργισε και απάντησε και ο ίδιος με αναρτήσεις του σε πολύ έντονο ύφος, απευθυνόμενος στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα την κυρία Λίνα Μενδώνη.
Ισχυρίζεται επίσης ότι έστειλε επιστολή στη διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης, εκφράζοντας τα αρνητικά του συναισθήματα για την πραγματοποίηση της έκθεσης, λέγοντας πως προσβάλλουν τη χριστιανική πίστη και το συναίσθημα των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Σήμερα λοιπόν, περίπου στις 12.30 έφτασε στην Εθνική Πινακοθήκη. Μπήκε μέσα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ως επισκέπτης με ειρηνική διάθεση και αφού έφθασε στον χώρο όπου φιλοξενείται η συγκεκριμένη έκθεση με τον τίτλο «Η σαγήνη του αλλόκοτου», προέβη σε αυτές τις ενέργειες. Δηλαδή έσπασε προθήκες και κατάφερε να κατεβάσει τις εικόνες που τον ενοχλούσαν.
Πρόκειται για ζωγραφικούς πίνακες που σύμφωνα με τη σύζυγό του, η οποία είπε η πρώτη εικόνα και αυτή που ενοχλεί περισσότερο τον ίδιο και την ίδια, παριστάνει ένα παραμορφωμένο πρόσωπο του Χριστού, σκελετωμένο και ανέφερε ακόμη τρία ζωγραφικά έργα. Η έκθεση αυτή αποτελείται από εκθέματα τουλάχιστον δέκα Ελλήνων καλλιτεχνών και φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη.
Η έκθεση είχε κλείσει και ήταν αρκετός ο κόσμος που έφτανε μέχρι τη Εθνική Πινακοθήκη και αναγκαζόταν να αποχωρήσει, καθώς μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη παρέμενε ο βουλευτής με αστυνομική δύναμη. Ήταν περιορισμένος στο υπόγειο και περίμενε να ολοκληρωθεί η διαδικασία τόσο από την Αστυνομική υπηρεσία όσο και από τον εισαγγελέα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.