- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Δίκτυο: Ο ετήσιος δείκτης που παρουσιάζεται στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Ξεκινά ένα από τα πιο επιδραστικά φόρουμ διεθνώς για ζητήματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων
ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη - Ο ετήσιος δείκτης που παρουσιάζεται στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Ξεκινά σήμερα 14 Φεβρουαρίου η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (Munich Security Conference).
Η Διάσκεψη του Μονάχου αποκαλείται και το Νταβός της Άμυνας, καθώς είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διάσκεψη παγκοσμίως για θέματα που αφορούν την άμυνα, την ασφάλεια, αλλά και τις εξωτερικές σχέσεις μεταξύ των κρατών.
Το Δίκτυο παρουσιάζει τον Δείκτη για την Ασφάλεια, την ετήσια έρευνα κοινής γνώμης που γίνεται από την KEKST CNC σε συνεργασία με το Munich Security Conference, και επιχειρεί να καταγράψει σε παγκόσμιο επίπεδο πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τις διεθνείς εξελίξεις και πως αποτιμούν πιθανές απειλές για τις χώρες τους.
Στη φετινή έρευνα του Munich Security Index συμμετείχαν περισσότεροι από 11.000 άτομα από τις G7 και BRICS χώρες, με εξαίρεση τη Ρωσία (BICS).
Ο πλανήτης βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι αβεβαιότητας, με τις γεωπολιτικές και οικονομικές εντάσεις να αναδιαμορφώνουν τις αντιλήψεις των πολιτών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Η φετινή έρευνα αποκαλύπτει σημαντικές αποκλίσεις στην αισιοδοξία, την ανησυχία και τις αντιδράσεις των πολιτών των δυο γκρουπ χωρών στις παγκόσμιες εξελίξεις.
Τα βασικά ευρήματα σκιαγραφούν ένα πολύπλοκο τοπίο: οι πολίτες των χωρών BICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον, σε αντίθεση με τις ανησυχίες και την απαισιοδοξία που καταγράφονται στις χώρες του G7. Η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή των παγκόσμιων απειλών και των λόγων ανησυχίας των πολιτών, ενώ οι αντιλήψεις για μεγάλες δυνάμεις, όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξελίσσονται, επηρεάζοντας τη διεθνή πολιτική και το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Η αυξανόμενη ανησυχία στη Γερμανία, η επιφυλακτικότητα απέναντι στις ΗΠΑ και η μεταβολή της στάσης απέναντι στην Κίνα επιβεβαιώνουν ότι το διεθνές σύστημα βρίσκεται σε μετάβαση. Οι πολιτικές των χωρών καλούνται να προσαρμοστούν, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφοροποιήσεις στη δημόσια γνώμη, τη σημασία της βιωσιμότητας και τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες. Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, η κατανόηση αυτών των δυναμικών είναι απαραίτητη για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβά το παιχνίδι να δίνονται χρήματα δανεικά»
Τι απάντησε η υπουργός Εργασίας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε τα έργα ανάδειξης της Αρχαίας Νικόπολης
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε στο γαλλικό «Marianne» για την οικονομία και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις
Ορισμένες συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
Η υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης, της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης
Ποιες περιοχές καλύπτει το πρόγραμμα
Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι σήμερα «πιο στενή και πιο σταθερή από ποτέ»
«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε για το κυκλοφοριακό
Πληρώθηκαν 4,9 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας
Πώς άλλαξε η πολιτική συζήτηση για τον λιγνίτη, την ενέργεια και το ενεργειακό κόστος
«Ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
«Είναι συμπαίκτης μου στο τένις» είπε ο υπουργός Υγείας
Το μόνο συμπέρασμα είναι πολύ θλιβερό και συνοψίζεται στη φράση «είναι πολλά τα λεφτά».
Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του
«Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν» - Η απάντηση του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Τι μαρτυρούν τα μειωμένα έσοδα του ΕΦΚ
«Στα ευρήματα του MedWatch η Καρυστιανού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.