- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Φοροδιαφυγή: Έρχονται οι ειδικές δυνάμεις της ΑΑΔΕ - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Τι προβλέπει το σχέδιο δράσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Έρχονται οι ειδικές δυνάμεις κατά της φοροδιαφυγής - Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ρίχνονται οι ειδικές δυνάμεις της ΑΑΔΕ. Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά τη λειτουργία της η νέα ελεγκτική υπηρεσία, η οποία θα ελέγχει φορολογούμενους και μεγάλες επιχειρήσεις.
Εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι των Δυνάμεων Ελέγχου Οικονομικών Συναλλαγών αναλαμβάνουν από κοινού, όπως αναφέρουν Τα Νέα, υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.
Τι προβλέπει το σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ για τη φοροδιαφυγή
Ξεκινάει η λειτουργία του Κέντρου Ελέγχων Μεγάλων Φορολογούμενων (ΚΕΜΕΦ) στις 17 Φεβρουαρίου, του μεγαλύτερου ελεγκτικού κέντρου της χώρας.
Η νέα ελεγκτική υπηρεσία, η οποία θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και θα καλύπτει ολόκληρη την επικρατεία, προκύπτει από την ενοποίηση του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, τα οποία καταργούνται.
Μέσα από συνδυαστικούς ελέγχους, όπως αναφέρουν Τα Νέα, με σύγχρονες ελεγκτικές μεθόδους η νέα υπηρεσία θα επιχειρήσει να εντοπίσει αδικαιολόγητο πλούτο, αδήλωτα εισοδήματα, ξέπλυμα χρήματος αλλά και πιο σύνθετες περιπτώσεις, όπως η εκμετάλλευση κρυπτονομισμάτων, NFTs και άλλες ψηφιακές συναλλαγές.
Ποιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο του ΚΕΜΕΦ
Φυσικά πρόσωπα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας με υψηλές τραπεζικές καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Ανώνυμες εισηγμένες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ, όπως και επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 25 εκατ. ευρώ.
Κάτοικοι εξωτερικού με εισοδήματα στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβά το παιχνίδι να δίνονται χρήματα δανεικά»
Τι απάντησε η υπουργός Εργασίας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε τα έργα ανάδειξης της Αρχαίας Νικόπολης
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε στο γαλλικό «Marianne» για την οικονομία και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις
Ορισμένες συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
Η υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης, της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης
Ποιες περιοχές καλύπτει το πρόγραμμα
Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι σήμερα «πιο στενή και πιο σταθερή από ποτέ»
«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε για το κυκλοφοριακό
Πληρώθηκαν 4,9 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας
Πώς άλλαξε η πολιτική συζήτηση για τον λιγνίτη, την ενέργεια και το ενεργειακό κόστος
«Ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
«Είναι συμπαίκτης μου στο τένις» είπε ο υπουργός Υγείας
Το μόνο συμπέρασμα είναι πολύ θλιβερό και συνοψίζεται στη φράση «είναι πολλά τα λεφτά».
Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του
«Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν» - Η απάντηση του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Τι μαρτυρούν τα μειωμένα έσοδα του ΕΦΚ
«Στα ευρήματα του MedWatch η Καρυστιανού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.