- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέκση και τον Στέφανο
Σκεφτείτε λίγο τη ζωή χωρίς τους δύο αυτούς ηγέτες της Αριστεράς
Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τον Στέφανο Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα - ΌλΑ όσα έχουν προσφέρει στην Αριστερά
Ο αριθμός των πολιτικών οι οποίοι θα μπορούσαν να ανακηρυχθούν εθνικοί ευεργέτες είναι πιο μικρός κι από τον αριθμό που έχουν δικαστεί και καταδικαστεί για την αδυναμία τους να συγκρατηθούν και να μη βουτήξουν το χεράκι τους στο βάζο με το μέλι που ονομάζουμε «δημόσιο χρήμα». Δεν θα βάλω ονόματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο καθένας έχει δυο-τρεις τέτοιους πολιτικούς (ευεργέτες εννοώ) στο μυαλό. Αλλά φοβάμαι ότι σε κανενός τη λίστα δεν περιλαμβάνονται ο μπρόεδρος Αλέκσης και ο Στέφανος Κασσελάκης με τα κολλητά ρούχα και αυτό είναι πολύ άδικο. Κι επειδή είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από εσάς το σκέφτεστε, να διευκρινίσω ότι δεν αστειεύομαι καθόλου. Μπορεί η προσφορά τους να είναι ακούσια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι τεράστια.
Στέφανος Κασσελάκης - Αλέξης Τσίπρας: Η προσφορά τους στην Αριστερά
Για αρχή ο Αλέκσης. Ο αδίστακτος ηγέτης της ελληνικής αριστεράς ο οποίος, καβαλώντας το κύμα τής δυσαρέσκειας για τα μνημόνια και εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, κατάφερε να φέρει στην εξουσία πραγματική αριστερά και όχι κάποια σοσιαλδημοκρατική εκδοχή της. Και έτσι, χάρη στην «Πρώτη Φορά Αριστερά», όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν τι σημαίνει κυβερνώσα αριστερά και πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που για δεκαετίες πουλούσαν το παραμύθι τού άλλου κόσμου που είναι εφικτός. Ένας μύθος που επιμελώς χτιζόταν εδώ και περίπου έναν αιώνα, χρειάστηκε μόλις μια διακυβέρνηση τεσσεράμισι χρόνων του Αλέκση και της παρέας του, για να καταρρεύσει και να απαλλάξει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από τις μαρξιστικές ψευδαισθήσεις τους.
Προφανώς πρόκειται για ένα μάθημα που πληρώθηκε ακριβά, αλλά αν βάλουμε το κόστος δίπλα στην αξία τού μαθήματος θα έλεγα ότι και πάλι φτηνά μας ήρθε. Και αν καταφέρουμε να αγνοήσουμε τις προσπάθειες των επαγγελματιών ή ερασιτεχνών παραμυθάδων που πασχίζουν να μας πείσουν ότι «δεν είναι αυτό η πραγματική αριστερά», θα είναι μάθημα ζωής.
Στην προσπάθεια να μην πιστέψουμε το παραμύθι «δεν είναι αυτή η πραγματική αριστερά», ανυπολόγιστη είναι η βοήθεια του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα. Του ανθρώπου που είναι για τον Αλέκση ό,τι ο απόστολος Παύλος για τον Ιησού. Του ανθρώπου που με τη δράση του βοήθησε στην ολοκλήρωση του ξεβρακώματος της παράταξης που επιμένει να αυτοαποκαλείται «δημοκρατική», ενώ έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο ένας βίγκαν με μια χασαποταβέρνα. Του ανθρώπου που πρόσφερε (εντελώς δωρεάν αυτή τη φορά) την ενισχυτική διδασκαλία που χρειαζόταν το μάθημα του μπροέδρου αναγκάζοντας τους συντρόφους του να αποδείξουν ότι η αριστερά έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όση οι βίγκαν με τη χασαποταβέρνα.
Σκεφτείτε λίγο τη ζωή χωρίς τους δύο αυτούς ηγέτες της Αριστεράς. Και δεν αναφέρομαι στην ψυχαγωγική τους προσφορά. Αναφέρομαι στην πολιτική τους. Χωρίς αυτούς τους δύο το παραμύθι των δημοκρατών μαρξιστών (δηλαδή των δημοκρατών δικτατόρων) θα ταλαιπωρούσε ακόμα τη χώρα, θα φάνταζε ακόμα ως μια πιθανή πορεία που θα μπορούσε να ακολουθήσει η χώρα και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες παρασυρμένοι θα αγωνίζονταν για τον «άλλο κόσμο που είναι εφικτός», χωρίς να καταλαβαίνουν ότι στην πραγματικότητα αγωνίζονται για τον μόνο εφικτό άλλο κόσμο: τον κάτω. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.