- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Χρήστος Ταραντίλης στους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ
Ο Χρήστος Ταραντίλης στους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως
Ο Χρήστος Ταραντίλης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός και βουλευτής επικρατείας, συγκαταλέγεται στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου του, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ (Stanford University) των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier.
Συγκεκριμένα, η μελέτη επιλέγει το 2% των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή και συνεισφορά, από 8,5 εκατομμύρια περίπου ενεργούς επιστήμονες διεθνώς, βάσει της αξιολόγησης μιας σειράς δεικτών που εστιάζουν κυρίως στη μέτρηση του αριθμού των αναφορών που έχει λάβει το δημοσιευμένο έργο των επιστημόνων καθώς και στο βαθμό συνεργασίας με τους/τις συν-συγγραφείς των εργασιών τους.
Η επιστημονική δραστηριότητα του κ. Ταραντίλη επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση συστημάτων λήψης αποφάσεων, στην επιχειρησιακή έρευνα και την τεχνητή νοημοσύνη, την επιχειρηματική αναλυτική και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως Εταίρος (partner) και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημοσίου στην πολυεθνική εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Ernst and Young (EY).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
«Και πήγαν Φάμελλος, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου και χαμογέλαγαν κιόλας», είπε ο υπουργός Υγείας
Ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργούνται νέα δεδομένα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.