- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά, παλεύουμε υπό δραματικές συνθήκες
Ποια είναι τα βασικά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική αυτή την ώρα
Κικίλιας για φωτιά στην Αττική: Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά - Ποια είναι τα βασικά μέτωπα
Σε ενημέρωση για την κατάσταση της φωτιάς που μαίνεται στην Αττική προχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος.
Βασίλης Κικίλιας: Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική
Ενημερώνοντας για τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς είπε ότι αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού. Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.
Ο κ. Κικίλιας είπε ότι για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 650 πυροβέστες, 183 οχήματα της Πυροσβεστικής, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).
Σε σχέση με τους ανέμους που πνέουν σήμερα στην περιοχή είπε ότι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν και τις επόμενες ωρες σε αυτά τα μεγέθη.
Μέσα στα πέντε λεπτά η αντίδραση της Πυροσβεστικής
Αναφερόμενος στην αντίδραση της Πυροσβεστικής είπε ότι ήταν ιδιαίτερα άμεση. «Θέλω να είμαι σαφής: Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση.
Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά», είπε συγκεκριμένα.
Υπογράμμισε ότι σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.
«Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία» είπε τέλος ο κ Κικίλιας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.