- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη
Χαρακτήρισε τη Θράκη ως ένα από τα λίγα και καλύτερα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων
Στέφανος Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη
«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παρακολούθησε στην Κομοτηνή την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Θράκης.
Χαρακτήρισε τη Θράκη ως ένα από τα λίγα και καλύτερα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και σημείωσε πως η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μία σύγχρονη Ελλάδα η οποία θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και το διεθνές δίκαιο.
«Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι σήμερα εδώ στη Θράκη, στην Κομοτηνή, 104 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θράκης, μιας Περιφέρειας η οποία, δυστυχώς, είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και μία Περιφέρεια που θα έπρεπε να ήταν πρότυπο ανάπτυξης και ένταξης στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.
«Η Θράκη είναι ένα από τα λίγα και καλύτερα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών. Ξέρω ότι υπάρχουν μεγάλα ζητήματα εδώ.
Ο καλύτερος τρόπος η Πολιτεία να αποδείξει τη στήριξη της στη Θράκη είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο. Μέσα σε αυτά τα εργαλεία πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι εδώ είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Επιθυμούμε μία σύγχρονη Ελλάδα. Μία Ελλάδα η οποία θα σέβεται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, το διεθνές δίκαιο.
Έχουμε δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και εύχομαι η παρουσία μου εδώ να μπορεί να δώσει ένα θετικό μήνυμα για ένα λαό, για μία χώρα η οποία θα είναι η ενωμένη αρμονικά και που, πάνω από όλα, θα αγαπά ο ένας τον άλλον με πραγματική αλληλεγγύη», επισήμανε ο κ. Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περπάτησε στο κέντρο της Κομοτηνής, συνομίλησε με πολίτες, κυρίως νέες και νέους, και φωτογραφήθηκε μαζί τους, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ευάγγελο Αποστολάκη, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο Κώστα Αρβανίτη, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Λύδια Βενέρη, Γρηγόρη Στογιαννίδη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.