Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: «Αποδέχομαι τη ροζ σημαία στο σπίτι μου ή σε γκαλερί αλλά όχι για το προξενείο»

«Η απόφαση για να κατέβει το έργο πάρθηκε πολύ πριν το ζήτημα ανακινηθεί στη Βουλή», δηλώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ροζ ελληνική σημαία: Η απάντηση Γεραπετρίτη για την υποστολή © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ροζ ελληνική σημαία: Τι απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης για την «υποστολή» της 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε ξανά για το ζήτημα που δημιουργήθηκε όταν ζήτησε την «υποστολή» της ροζ ελληνικής σημαίας από την έκθεση που φιλοξενεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολίασε ότι «η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί. Αποδέχομαι τη ροζ σημαία στο σπίτι μου ή σε γκαλερί αλλά όχι για το προξενείο. Τα όσα άκουσα είναι εντελώς ακραία. Το να χαρακτηρίζομαι ακροδεξιός ή ανελεύθερος δεν έχει ανταπόκριση στην πραγματικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Η απόφαση για να κατέβει το συγκεκριμένο έργο πάρθηκε πολύ πριν το ζήτημα ανακινηθεί στη Βουλή. Η εντολή είχε δοθεί, δεν επηρεάστηκε από κανένα άλλο γεγονός. Οφείλουμε να σεβόμαστε τους χώρους που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες».

Γεραπετρίτης για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ρωτήθηκε και για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, που προκάλεσαν αντιδράσεις, όπως η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα στη σκιά της απειλής των Χούθι και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε: «Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα. Η ερυθρά θάλασσα είναι ένα πολύ κομβικό σημείο. Δεν θα κρυφτούμε ποτέ πίσω από οποιαδήποτε ευθύνη. Είναι εσφαλμένο να μην προστατεύουμε την ναυσιπλοΐα (…) Εμείς είμαστε αυτοί που θέτουμε τους όρους του παιχνιδιού».

Γεραπετρίτης για την υπόθεση Μπελέρη 

Ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην ανάρτηση του προέδρου της Αλβανίας Έντι Ράμα με την οποία αναγνωρίζει τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο Χειμμάρας, τόνισε: «Ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη την πολιτική βούληση του λαού της Χειμμάρας. Απεδέχθη και το ότι δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντικατασταθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία (…) Θετικό το βήμα του Αλβανού πρωθυπουργού. Θα αξιολογήσουμε τις επόμενες ενέργειες για το αν είναι συμβατές με όσα έχουμε θέσει ως όρους».

Διαβάστε επίσης »»» Απαράδεκτη η απομάκρυνση της ροζ σημαίας σύμφωνα με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ