Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι είναι οι 14 Έλληνες στους 100 ισχυρότερους εφοπλιστές του κόσμου

Στην φετινή λίστα «One Hundred People» της Lloyd's για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται ψηλά

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Έλληνες της Lloyd’s List: Αγγελικούση, Φράγκου, Μαρινάκης στο top 100 της Ναυτιλίας
© Unsplash

Ναυτιλία: Ποιοι είναι οι 14 Έλληνες εφοπλιστές στο top 100 του κόσμου για την Lloyd's

Τη λίστα με τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2023 δημοσίευσε η Lloyd’s. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχει αξιοσημειώτη ελληνική παρουσία με την χώρα μας να καταλαμβάνει την 9η θέση στο top10 της κατάταξης των χωρών ανά ολική χωρητικότητα. Μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών που περιλαμβάνονται στη Lloyd’s List είναι η Μαρία Αγγελικούση, ο Γιώργος Προκοπίου, η Αγγελική Φράγκου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και άλλοι.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι: 

  • Μαρία Αγγελικούση (Angelicoussis Group): Στη 12η θέση, η μεγαλύτερη Ελληνίδα πλοιοκτήτης ποντάρει στα πλοία μεταφοράς LNG, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, τονίζει το μέσο.
Ποιοι είναι οι 14 Έλληνες πλοιοκτήτες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
© screenshot/youtube
  • Γεώργιος Προκοπίου (Dynacom/Dynagas/Sea Traders): Στη 19η θέση της λίστας. Ο πλοιοκτήτης ετοιμάζεται για το μέλλον, με πάνω από 60 παραγγελίες νεότευκτων τάνκερ, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και πλοίων μεταφοράς LNG. 
Ποιοι είναι οι 14 Έλληνες πλοιοκτήτες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ο Γιώργος Προκοπίου © Εurokinissi
  • Αγγελική Φράγκου (Navios Group): Στη 21η θέση της λίστας. Η πλοιοκτήτης κινείται να αυξήσει τον έλεγχο σε μεγάλα λιμάνια και επιχειρήσεις logistics στη Νοτια Αμερική. 
Ποιοι είναι οι 14 Έλληνες πλοιοκτήτες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
H Aγγελική Φράγκου © Εurokinissi
  • Ευάγγελος Μαρινάκης (Capital Group): Στη 22η θέση της λίστας. Ο υπερδραστήριος εφοπλιστής είναι ο πρώτος Ελληνας που παραγγέλνει μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας και CO2. 
Οι Έλληνες της Lloyd’s List: Αγγελικούση, Φράγκου, Μαρινάκης στο top 100 της Ναυτιλίας
O Bαγγέλης Μαρινάκης © Eurokinissi
  • Μελίνα Τραυλού (Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών): Στην 25η θέση της λίστας. Η πρώτη γυναίκα που ηγείται της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπογραμμίζει τις ευρωπαϊκές και εθνικές ευθύνες της ναυτιλίας.
Ποιοι είναι οι 14 Έλληνες πλοιοκτήτες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Η Mελίνα Τραυλού © Eurokinissi
  • Γιώργος Οικονόμου (TMS Group): Στην 33η θέση. Ο Ελληνας πλοικτήτης δεν δείχνει να χάνει την διάθεση να αναλαμβάνει μεγάλα ναυτιλιακά στοιχήματα, ούτε να προσελκύει αντιδράσεις. 
  • Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare): Στην 37η θέση. Ο ειδικός στη μεταφορά κοντέινερ συνεχίζει να σκέφτεται εκτός πεπατημένης.
  • Πέτρος Λιβανός (GasLog, DryLog): Στην 41η θέση της Lloyds List. Ο εφοπλιστής επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στα πλοία μεταφοράς LNG και την πράσινη μετάβαση, ενώ παραμένει ενεργός στον κλάδο μεταφοράς χύδην φορτίων. 
    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Στην 42η θέση. Κορυφαίος παίκτης της αγοράς χύδην ξηρών φορτίων, με ξεκάθαρη θέση για τη βιωσιμότητα. 
  • Γιώργος Λογοθέτης (Libra Group): Στην 62η θέση του top 100. Λίγοι εφοπλιστές μπορούν να πουν ότι είναι επικεντρωμένοι στη ναυτιλία, τις εναέριες μεταφορές και άλλους τομείς, αλλά ο επιχειρηματίας με έδρα στη Νέα Υόρκη μπορεί - και το κάνει. 
  • Νικόλας Τσάκος (Tsakos Energy Navigation): Στην 73η θέση της λίστας. Πρωτοπόρος στις δημόσιες εγγραφές ναυτιλιακών επιχειρήσεων. 
  • Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping/Helmepa): Στην 75η θέση του top 100. Η αναδυόμενη εφοπλιστής δεν φοβάται να βάλει τη σφραγίδα της σε οργανισμούς με μεγάλη ιστορία, είτε είναι η ναυτιλιακή, είτε o περιβαλλοντικός φορέας. 
  • Ελπη Πετράκη (Wista): Στην 77η θεση της λίστας. Η διαφοροποίηση στην ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελέι πρόκληση, αλλά η πρόεδρος του φορέα είναι αποφασισμένη για πραγματική αλλαγή. 
  • Δωροθέα Ιωάννου (The American P&I Club): Στην 91η θέση της λίστας. Η δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται του P&I Club.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ