- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κικίλιας: Κακούργημα πλέον η αμέλεια που προκαλεί πυρκαγιά στις ημέρες πολυ υψηλής και ακραίας επικινδυνότητας
Για την αυστηροποίηση των ποινών στους εμπρηστές μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Κικίλιας: Κακούργημα η αμέλεια που προκαλεί πυρκαγιά - Για την αυστηροποίηση των ποινών στους εμπρηστές μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Για την αυστηροποίηση των ποινών στους εμπρηστές που προβλέπεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ .
«Θέλω δημόσια να δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Φλωρίδη για τον ποινικό κώδικα που κατέθεσε, γιατί υπήρξε για πολλά-πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα ατιμωρησίας των υπευθύνων. Αυτό το αίσθημα της ατιμωρησίας παύει να υπάρχει και επίσης βλέπουμε ότι θα υπάρχουν και επισπεύσεις των δικών. Δηλαδή τι έλεγε ο κόσμος; Βιαστές, παιδεραστές, εγκληματίες, τους πιάνει η Ελληνική Αστυνομία και μετά από λιγο καιρό τους βλέπουμε έξω. Πλέον, η φυλάκιση για αυτούς θα ισχύει και άρα εάν είναι καταδικασθέντες θα εκτίσουν την ποινή τους. Στις γειτονιές της Αθήνας, στις λαϊκές φτωχές, γειτονιές και όπου υπάρχει το αίσθημα της αδικίας και της ατιμωρησίας θα αναθαρρήσει ο κόσμος και η κοινωνία», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Αναφορικά με τους εμπρησμούς, ο υπουργός δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή προβλέπει για όσους προκαλούν πυρκαγιά λόγω εκτέλεσης θερμών εργασιών τις ημέρες που ο χάρτης επικινδυνότητας είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) ή 5 (κατάσταση συναγερμού), οτι το αδίκημα της αμέλειας γίνεται κακούργημα.
«Αυτοί οι οποίοι όταν έχουμε κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς στο χάρτη 4 -δηλαδή πολύ υψηλή- ή κατάσταση συναγερμού 5, και συνεχίζουν να αμελούν και να κάνουν μπάρμπεκιου στο δάσος ή να καπνίζουν τα μελίσσια τους ή να καίνε ξερά χόρτα και αυτό οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή, απώλεια ζωών ή καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές, η αμέλεια γίνεται κακούργημα. Η μικρότερη ποινή είναι 10 έτη και τα διοικητικά πρόστιμα φτάνουν μέχρι τις 50.000 ευρώ. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις τουριστικές μας περιοχές, σε ορεινές μας περιοχές, στα περιαστικά δάση που αγωνιούν κάθε καλοκαίρι και αισθάνονται ότι κάποιοι λίγοι βάζουν σε ρίσκο τις ζωές τους, των παιδιών τους, των οικογενειών τους. Φτάνει, αρκετά, ως εδώ αυτό, κ. Αυτιά. Η πρόληψη πρέπει να είναι στρατηγικά ανώτερη από την αντιμετώπιση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η πρόληψη θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.