Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποχωρήσεις 25 μελών των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας

Προστίθενται και αυτές στο μεγάλο κύμα αποχωρήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποχωρήσεις 25 μελών των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποχωρήσεις 25 μελών των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: 25 νέες αποχωρήσεις μελών από Οργανώσεις - Προστίθενται και αυτές στο μεγάλο κύμα αποχωρήσεων 

Το κύμα των αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να σταματήσει, καθώς σε αυτή τη μακρά λίστα προστίθενται και άλλα 25 μέλη των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας. Στην επιστολή τους τονίζουν πως «άτομα αποχωρούν με λύπη καθώς βλέπουν το κόμμα να μην τους τους εκφράζει πια». Αναφέρουν επί πρόσθετα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής του ομάδας».

Αναλυτική η επιστολή:

Προς τον Συντονιστή της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Πέλλας

Ανοιχτή επιστολή - δήλωση αποχώρησης στελεχών και μελών των Οργανώσεων Μελών Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας

Μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (στις 11 -12 Νοεμβρίου 2023) και την εμπρηστική- διχαστική ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με αναφορές σε εσωτερικούς εχθρούς κλπ, ακολούθησαν κύματα αποχωρήσεων μελών και στελεχών από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , μέσα κι έξω από τη Χώρα.

Στο Νομό Πέλλας και στην περιοχή Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας, έχουν ήδη αποχωρήσει με ανακοινώσεις, δηλώσεις, αναρτήσεις στο Facebook ή επιστολές στα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, πολλά μέλη του κόμματος. Αποχωρούν με λύπη καθώς βλέπουν το κόμμα, μέσα από το οποίο εκπροσωπούνταν πολιτικά και ιδεολογικά μέχρι τώρα, να μην τους εκφράζει πια.
Με την παρούσα επιστολή, που υπογράφουμε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις Ο.Μ. Έδεσσας – Βεγορίτιδας και Σκύδρας, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα.

Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του και της νέας ηγετικής ομάδας περί αυτόν.

Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν αποστασιοποιηθεί, έχουν απογοητευθεί γιατί η αριστερά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί, ότι πάει να γίνει πολύ όμοια με την δεξιά.

Θέλουμε μια Αριστερά, που δεν θα ποινικοποιεί την άλλη άποψη ως "εσωτερικό εχθρό" , ως "πέμπτη φάλαγγα", ως "υπονομευτές" και άλλα φληναφήματα. Γιατί, ένα κόμμα της Αριστεράς, χωρίς διάλογο, κριτική και αυτοκριτική, δεν είναι Αριστερά! Ένα κόμμα που μπορεί ο «αρχηγός» του να υποστηρίζει πότε το ένα και πότε το αντίθετό του με περισσή ευκολία χάνει την αξιοπιστία του και γίνεται περίγελος. Μια τέτοια αριστερά, χωρίς προγραμματική και προοδευτική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Στηρίζουμε τους βουλευτές που αποχώρησαν συγκροτώντας κοινοβουλευτική ομάδα με πρόταγμα τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος όπως αυτές ψηφίστηκαν από το 3ο Συνέδριο. Έτσι προστατεύεται η δημοκρατική αντιπροσώπευση.

Φεύγουμε από το κόμμα που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς, κοιτώντας μπροστά, όχι πίσω! Σεβόμαστε και εκτιμούμε όσους συντρόφους επέλεξαν να μείνουν. Θα συναντηθούμε σίγουρα στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τώρα που η Δεξιά και η Ακροδεξιά επεκτείνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη, η Αριστερά στη Χώρα μας, πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να είναι πληθυντική.

Ένας ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως εκπροσώπου της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς έκλεισε. Ανοίγει ένας άλλος κύκλος της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν οι νέοι που σήμερα απέχουν και σιωπούν.

Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή:

 • ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Πέλλας
 • ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρώην Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
 • ΓΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
 • ΔΑΝΤΣΗ ΕΥΗ, Μέλος ΝΕ Πέλλας και πρώην υποψήφια Βουλεύτρια.
 • ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 • ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρώην Συντονιστής ΟΜ Σκύδρας
 • ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΗΣ, Μέλος Ν.Ε. Πέλλας
 • ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
 • ΚΙΚΙΛΙΓΚΑΣ ΜΑΚΗΣ
 • ΚΛΕΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
 • ΜΙΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 • ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΑΚΗΣ
 • ΠΛΑΚΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
 • ΠΟΥΠΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ
 • ΡΩΣΣΙΔΟΥ – ΠΟΥΦΛΗ ΕΥΗ, Πρώην Συντονίστρια ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
 • ΡΩΣΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
 • ΣΚΕΠΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
 • ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Μέλος Συνδικαλιστικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ
 • ΤΣΙΓΚΟΓΛΟΥ ΜΑΝΟΛΗΣ
 • ΤΣΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
 • ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
 • ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι «11» βουλευτές συνεδριάζουν σήμερα - Κατανομή ρόλων για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που αναμένεται να σχηματιστεί από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επεσήμανε σήμερα (28.11) ο βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης

Οι 11 βουλευτές αναμένεται να συνεδριάσουν στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να οριστούν τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Θα συνεδριάσουμε σήμερα, θα ακολουθήσουμε όλες τις διαδικασίες με τρόπο σταθερό και στέρεο, ώστε η νέα ΚΟ που θα συγκροτηθεί, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Η ονομασία δεν θα είναι στη σημερινή ατζέντα. Όμως, το ζήτημα κατανομής των χαρτοφυλακιών αναμένεται να πέσει στο τραπέζι των σημερινών συζητήσεων. 

Χαρίτσης: «Δεν είναι απλό ζήτημα η κατανομή των χαρτοφυλακίων»

«Είμαστε μία μικρή κοινοβουλευτική ομάδα, άρα το πώς θα κατανείμουμε τα χαρτοφυλάκια δεν είναι απλό ζήτημα. Αισιοδοξώ πάντως, γιατί έχουμε μία ομάδα που μπορεί να καλύψει μεγάλο θεματικό εύρος. Πολλοί έχουν θητεύσει σε καίριες θέσεις ευθύνης», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι η νέα ΚΟ έχει μεγάλη συνοχή και πρόθεση όλων είναι να υπερβούν, τις όποιες εσωτερικές διαιρέσεις του παρελθόντος. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι Ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη ψήφος εμπιστοσύνης από την κοινωνία.

«Δεν έφυγαν μόνο οι βουλευτές αλλά εκατοντάδες στελέχη σε όλη την Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μία δύσκολη απόφαση, που δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά όλος αυτός ο κόσμος δεν μπορούσε να βλέπει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο να εκφυλίζεται το τελευταίο διάστημα», είπε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Χαρίτσης. 

Συνέντευξη στον ρ/στ "ΣΚΑΙ 100,3" | 28.11.2023

📻Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

Posted by Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης on Tuesday, November 28, 2023

Διαβάστε περισσότερα - Εξελίξεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.