Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της εβδομάδας | 23 - 29 Νοεμβρίου 2023

26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, οι Prodigy άλλαξαν τους στίχους του τραγουδιού «Smack My B*tch up»

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
ΤΕΥΧΟΣ 895
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, οι Prodigy άλλαξαν τους στίχους του τραγουδιού «Smack My B*tch up»
© EPA/DUMITRU DORU

Τα νέα της εβδομάδας 23 - 29 Νοεμβρίου 2023. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

7 μήνες σχεδόν παραμένει προφυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

2 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

4 Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση από το αρμόδιο όργανο Spak για το αν μπορεί να ορκιστεί ή όχι.

7.000 ευρώ παραδέχτηκε ότι έλαβε μάρτυρας για να καταθέσει κατά του Μπελέρη.

5 άτομα συνελήφθησαν πριν από τις εκλογές του Μαΐου στην Ελλάδα, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων στον τσιγγάνικο καταυλισμό των Σοφάδων Καρδίτσας.

25 ευρώ είχε συμφωνηθεί ότι θα δίνονταν για κάθε μία από τις 400 ψήφους.

197 δελτία ταυτότητας, 1 διαβατήριο, 2 φωτοτυπίες ταυτότητας και 114 φάκελοι με 5 «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια έκαστος βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων, όπως και 6.060 ευρώ.

8 μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2024, ορίστηκε η τακτική δικάσιμος για τους 5 συλληφθέντες.


11 βουλευτές-στελέχη των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα θα έχουν ανακοινώσει τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

9 κοινοβουλευτικές ομάδες θα συνυπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν περισσότερες και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της τετραετίας.

1,03% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν το τελευταίο δεκαήμερο σύμφωνα με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, σε μια προσπάθεια απαξίωσης των πρώην συντρόφων του, οι οποίοι μάλιστα ήταν «βαριά χαρτιά» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

152 email αποχώρησης έφθασαν στο inbox του isyriza ενώ πραγματοποιήθηκαν 758 νέες εγγραφές, σύμφωνα με ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Βεβαίως ο καγκελάριος Αντενάουερ είχε πει ότι: «Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα».


4 τουλάχιστον «εχθροί της ΑΕΚ» θα έχουν τιμητική θέση στο νέο μουσείο της «Ένωσης», όπως διέρρευσαν «κύκλοι των κιτρινόμαυρων» στον αθλητικό Τύπο.

2 εξ αυτών ήταν υπουργοί των κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνο Σκουρλέτη.

2 επίσης ήταν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο, και για τον δημοτικό σύμβουλο Θανάσης Μάλλιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


5,3 δισεκατομμύρια ευρώ από δάνεια που οφείλονται σε χώρες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης θα αποπληρώσει πρόωρα η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Reuters.

7 δισεκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να δανειστεί η Ελλάδα το επόμενο έτος.


2.700 σχόλια υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι στη δημόσια διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

1.500 αφορούσαν αποκλειστικά στα άρθρα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών ή τις εξαιρέσεις τους.

10.920 ευρώ είναι το χαμηλότερο εισόδημα που θα μπορεί να δηλώνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας και ήταν το βασικό σημείο τριβής των αρνητών του νομοσχεδίου με το Υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι, όποιος επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει λιγότερα αλλά να υποστεί έλεγχο. Οι «αρνητές» αρχικά βραχυκύκλωσαν και στη συνέχεια υποστήριξαν ότι είναι προσβλητικό να τους θεωρεί απριόρι φοροφυγάδες.

54% των αμιγώς ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν μηδενικό εισόδημα.

85% αυτών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ.


20 χρόνια φυλάκισης θα προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικάς ακόμη και για την απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με το οριστικό κείμενο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

8 έτη είναι σήμερα η αντίστοιχη ποινή.

1.000 έως 1.500 ευρώ πρόστιμο θα επιβάλλεται –υπό τη μορφή δικαστικών εξόδων– στους δικομανείς και εθνικούς μηνυτές, οι οποίοι καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα ή από δόλο υποβάλλουν ανακριβείς ή αβάσιμες μηνύσεις οι οποίες μπαίνουν στο αρχείο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης.

1 και μόνο αναβολή θα δίδεται στις ποινικές δίκες, ανεξάρτητα από τον αριθμό των διαδίκων.


95% των ενεργών POS είναι έτοιμα για τη διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές.

112 μοντέλα ταμειακών μηχανών έχουν επίσης προετοιμαστεί. Τα γράφω για να θυμόμαστε τι συμβαίνει σε περίπτωση διαμαρτυρίας των υπόχρεων ότι «δεν προλαβαίνουν τις ασφυκτικές ημερομηνίες που θέτει το Υπουργείο Οικονομικών».


130 επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες γλίτωσε πέρσι κάθε Έλληνας πολίτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου RND, στο οποίο αποθεώνει την ψηφιακή διακυβέρνηση της Ελλάδας.

1,2 δισεκατομμύρια διαδράσεις έγιναν ψηφιακά το 2022 μεταξύ πολιτών και Δημοσίου. 

5.000 νέες υπηρεσίες θα προσφέρονται ψηφιακά μέχρι το 2027 από 1.500 που προσφέρονται σήμερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Παπαστεργίου.


26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, οι Prodigy άλλαξαν τους στίχους του τραγουδιού «Smack My B*tch up». Η υπερβολή της πολιτικής ορθότητας απειλεί τα νεύρα αλλά και τη νοημοσύνη μας. Ιδίως την ώρα που, για παράδειγμα, οι τράπερς βρίζουν επιδεικτικά ολοένα και πιο πολύ. Είναι σαν την υποχρέωση για το χάρτινο καλαμάκι στον καφέ, ο οποίος σερβίρεται σε πλαστικό ποτηράκι.


Verba volant

Νίκος Μπίστης

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του, αυτό πρέπει να το δει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ».
Ο ακούραστος πολιτικός χαρίζει απλόχερα τις συμβουλές του σε όποιον τις χρειάζεται. Παρά τους κακεντρεχείς που φέρνουν ως παράδειγμα τη μοναχική ΝΔ, η σοφία του Νίκου Μπίστη είναι αδιαμφισβήτητη. Με όπλο αυτήν ακριβώς τη σοφία κατάφερε να κάνει μια μακρόχρονη καριέρα στην πολιτική, χωρίς να έχει εκλεγεί ποτέ. 

Snik (Δημήτρης Γιαννούλης) 

Μ@@@@@ς ακούστε λίγο. Έχει γίνει φουλ viral που είδα έναν εκεί που περπάταγε, τον Καψελάκη. Δεν ήξερα ποιος είναι. Εν τέλει είναι κάποιος πολιτικός. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ, αλήθεια λέω, δεν τους ξέρω. Κοίτα, άμα κάνετε καμιά χορηγία στο streamάκι μπορεί να τον μάθουμε».
Δεν είναι σίγουρο αν ο τράπερ ή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωφελήθηκε από τη συνάντηση, υπό την έννοια της διαφήμισης σε ένα διαφορετικό κοινό. Ο Στέφανος Κασσελάκης ωστόσο μοιάζει οπαδός του ρητού «Καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου, κι ας λένε λάθος το όνομά σου».

Στέφανος Κασσελάκης  

«Το νέο που φέρνω είναι η επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό και τηρούσε τους νόμους».
Η δικαίωση των «κυρ-Παντελήδων» είναι γεγονός αλλά η τοποθέτηση με ύφος Περιάνδρου Πόπωτα υποχρέωσε τους συντρόφους να συνταχθούν με τον νέο πρόεδρο υποστηρίζοντας ότι με την τρίτη φορά αριστερά «θα κοιμόμαστε με τα παράθυρα ανοιχτά».

Γιώργος Τσίπρας  

«Δεν θα γινόταν ακύρωση, αν ήταν αυξημένο το διπλωματικό κύρος της χώρας».
Ο εξάδελφος Τσίπρας βάζει τα πράγματα στη θέση τους και αποκαλύπτει πως η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη έγινε γιατί μας έχουν «του πεταματού». Το πόσο δίκιο έχει, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σύσσωμος ο βρετανικός και διεθνής Τύπος διαφωνεί με τον αριστερό πολιτικό. Μη συνταχθούμε και με τους μνημονιακούς μενουμευρώπηδες. Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ