Πολιτικη & Οικονομια

Σε διαβούλευση την Τρίτη οι «11» αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος η δημιουργία ΚΟ που «θα εκφράζει μια σύγχρονη προοδευτική, αριστερή πρόταση»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε διαβούλευση την Τρίτη οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε διαβούλευση την Τρίτη οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Τη Τρίτη η συνάντηση των «11» για τη δημιουργία ΚΟ - Στόχος η δημιουργία ΚΟ που «θα εκφράζει μια σύγχρονη προοδευτική, αριστερή πρόταση»

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν «από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη», όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, θα έχουν, αύριο στις 20:00, διαβούλευση «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Στόχος του συντονισμού τους», τονίζεται, «θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση». «Η συζήτηση του προΰπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης», αναφέρεται.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη περί «κύματος αποχωρήσεων»

Για μαζική προπαγάνδα των ΜΜΕ περί «κύματος αποχωρήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, «επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το “κύμα αποχωρήσεων” από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο».

Ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει ότι «το τελευταίο 10ήμερο αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος. Στον isyriza, είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές».

Καταλήγοντας, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες: «Γίνετε κομμάτι της Σύγχρονης Αριστεράς, γραφτείτε στο isyriza.gr. Πάμε μπροστά!», καταλήγει.

Επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το «κύμα αποχωρήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή...

Posted by Stefanos Kasselakis on Monday, November 27, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Δρομολογούν εξελίξεις οι «11»

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να σχηματιστεί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ζυμώσεις για το νέο σχήμα, το όνομα και τα νέα πολιτικά τους βήματα είναι πολλές και μένει να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μίλησε σήμερα (27.11) στο Mega για τις συνεχείς συνεδριάσεις που αναμένονται μεταξύ των «11». 

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας αρχικά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία δύσκολη και επώδυνη απόφαση και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx9cml8bw8y9)

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ηγείται της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αλέξης Χαρίτσης παραδέχθηκε: «θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα. Όπως δήλωσε, το όνομα που θα δοθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει πολιτικό πρόσημο.

«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αλέξης Χαρίτσης. 

Χαρίτσης για ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη

«Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ακούσαμε το τελευταίο διάστημα τον κο Κασσελάκη με τις θέσεις του στα εργασιακά ή το Παλαιστινιακό ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική – ο Μεσσίας, ο ηγέτης που αδιαμεσολάβητα πάει στον λαό, δεν υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες. Όλα αυτά είναι ξένα προς την Αριστερά».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό. «Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία. Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε.

Μάλιστα, ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι οι μετρήσεις δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ