- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Φιλοδοξία όλων είναι η Ρόδος να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την διεθνή κοινότητα»
Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού
Κεφαλογιάννη: Το Υπουργείο θα είναι ο λίθος στην αναγέννηση της Ρόδου - Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού
Τη βούληση του υπουργείου Τουρισμού να αποτελέσει έμπρακτα τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια αναγέννησης των καμένων εκτάσεων της Ρόδου εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη Ρόδο για το έργο δενδροφύτευσης της νότια ρόδου που χορηγεί η Alpha Bank. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank παρουσίασε το έργο δεντροφύτευσης και αισθητικής ανάπλασης του οδικού δικτύου των πυρόπληκτων κοινοτήτων της Ρόδου, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού
Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, φιλοδοξία όλων είναι η Ρόδος να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλη την διεθνή κοινότητα, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο τα εμπλεκόμενα μέρη συνεργάστηκαν καταρτίζοντας ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν θα επιτραπεί ξανά η Ρόδος να ζήσει στιγμές του παρελθόντος.
Δίνοντας το στίγμα των πολιτικών του υπουργείου Τουρισμού η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι διακοπές είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.
Στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Τράπεζας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους φορείς του νησιού, με στόχο την άμεση βελτίωση της εικόνας της Ρόδου ως προορισμού, τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και μακροπρόθεσμα την ανάδειξη του νησιού σε βιώσιμο τουριστικό προορισμό. «Στοιχείο αυτής της συνεργασίας, αποτελεί και το χρηματοδοτούμενο από την Alpha Bank έργο αισθητικής ανάπλασης κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπειίο και Γεννάδι της Ρόδου. Κατά μήκος του οδικού άξονα μεταφυτεύθηκαν περισσότερα από 1.700 δέντρα, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των ξενοδόχων της περιοχής αλλά και των tour operators για την βελτίωση της εμπειρίας των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στα τέλη του καλοκαιριού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και έχει τη θερμή υποστήριξη των επαγγελματικών φορέων του νησιού».
Στην παρέμβαση του, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε ότι η Ρόδος μέσα σε 20 μέρες μετά την πυρκαγιά κατάφερε να ανακάμψει και να μην σημειώσει ζημίες η τουριστικη βιομηχανία της χώρας. «Στη μεγάλη αγωνία που βίωσε η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απάντησε με άμεσα αντανακλαστικά για την γρήγορη επαναφορά της τουριστικής οικονομίας. Όπως σε όλες τις κρίσεις, αναζητήσαμε την ευκαιρία για την επόμενη μέρα. Σήμερα, το νησί απολαμβάνει μια τουριστική περίοδο που επανέκαμψε εκπληκτικά γρήγορα χωρίς να υπολείπεται της περσινής χρονιάς ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δράσεις της Alpha Bank στον τουρισμό
Να τονιστεί ότι η Alpha Bank υποστηρίζει χρηματοδοτικά την εκπόνηση της μελέτης αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου ενώ υλοποιεί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού το πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη», συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου βιώσιμης ανάπτυξης.
Την τελευταία τετραετία, η Τράπεζα έχει διοχετεύσει 2,5 δισ. ευρώ στον κλάδο του τουρισμού. Αξιοποιώντας τους πόρους και τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, η Alpha Bank ξεχωρίζει για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και για την έμφαση που δίνει στην ποιοτική και γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων Για τη στήριξη της οικονομίας της Ρόδου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τουρισμού, την τετραετία 2019 -2022, η Τράπεζα έχει διαθέσει πάνω από 220 εκατ. ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.