Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος δεν έχει κάνει σεξιστική επίθεση στην Έφη»

Τι είπε για το ατόπημα του υπ. προέδρου σχετικά με το Κυπριακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Κασσελάκης ενώνουν τα χέρια στο περιστύλιο της Βουλής
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός για τον Στέφανο Κασσελάκη, την Έφη Αχτσιόγλου και τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παππάς μίλησε σήμερα (22.9) στην ΕΡΤ για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των εκλογών της Κυριακής και ζήτησε να μην γίνονται άδικες επιθέσεις στον δρόμο προς τις κάλπες. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα πυρά που έχει δεχθεί η συνυποψήφια του, Έφη Αχτσιόγλου

«Πριν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είχαμε πρόβλημα σε σχέση με το εάν μπορούσαμε τη διαδικασία αυτή να την καταστήσουμε ένα πολιτικό γεγονός. Δεν ήταν κάτι που κυριαρχούσε στις συζητήσεις. Νοηματοδότησε τις πολιτικές διαφορές γιατί αναδείχθηκε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Η τοποθέτηση της αγαπημένης, της συντρόφισσας, της Έφης Αχτσιόγλου ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη δεν είναι κάτι που άπτεται της πραγματικότητας. Την Έφη τη στηρίζει όλη η στελέχωση που ακουμπάει στην ομπρέλα. Και πρέπει να αποσυμφορήσουμε τις κουβέντες περί υπονόμευσης. Υπάρχει μια ανοιχτή πολιτική διαφωνία: Ή προχωράμε στον μετασχηματισμό ή δεν προχωράμε. Υπήρχαν διατυπωμένες διαφωνίες. Αυτές τις κουβαλάμε και στην παρούσα κατάσταση και αποτυπώνεται στις δύο υποψηφιότητες. Γι' αυτό λέω ότι αδικεί την κουβέντα η άποψη της Έφης Αχτσιόγλου ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο από τη μεριά της υποψηφιότητας του Στέφανου. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Είναι η επικαιροποίηση και η ανανέωση του εγχειρήματος του μετασχηματισμού του κόμματος και από την άλλη έχει διατυπωθεί σαφώς η προοπτική της ακύρωσης της πολιτικής αυτής. Υπάρχουν δύο στρατηγικές, είναι πάρα πολύ καθαρές και αδικούμε τον εαυτό μας να μιλάμε περί θολότητας, περί απουσίας πολιτικού σχεδίου».

Έκκληση Παππά να πέσουν οι τόνοι

Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι. «Άκουσα χθες ότι ο Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη. Αυτό είναι ψευδές και πρέπει άπαντες να πάρουν θέση και να ακυρώσουν τέτοιου τύπου τοποθετήσεις».

«Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και κυρίως μπορούμε να μην πάρουμε διαζύγιο από τον λαό. Διότι το μείζων είναι η ενότητά μας με τον λαό. Το να μείνουμε ενωμένοι είναι ένα ζήτημα αλλά είναι το μέσο για να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τα κομμάτια του εκλογικού σώματος που έκαναν άλλες επιλογές στις τελευταίες εκλογές», σχολίασε ο Νίκος Παππάς σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα. 

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις κατηγορίες της Έφης Αχτσιόγλου περί σεξισμού από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Επίθεση σεξιστική ο Στέφανος στην Έφη δεν έχει κάνει» τόνισε.

Τέλος, ρωτήθηκε και για τη χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου της Τουρκίας στην Κύπρο». «Ήταν μια λέξη που διέφυγε προφανώς από τον Στέφανο και δεν αλλάζει την εθνική γραμμή. Με επάρκεια και ο ίδιος το καθάρισε το θέμα και προχωράμε παρακάτω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ