- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Παππάς: «Ο Στέφανος δεν έχει κάνει σεξιστική επίθεση στην Έφη»
Τι είπε για το ατόπημα του υπ. προέδρου σχετικά με το Κυπριακό
Νίκος Παππάς: Ο πρώην υπουργός για τον Στέφανο Κασσελάκη, την Έφη Αχτσιόγλου και τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Παππάς μίλησε σήμερα (22.9) στην ΕΡΤ για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των εκλογών της Κυριακής και ζήτησε να μην γίνονται άδικες επιθέσεις στον δρόμο προς τις κάλπες. Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τα πυρά που έχει δεχθεί η συνυποψήφια του, Έφη Αχτσιόγλου.
«Πριν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη είχαμε πρόβλημα σε σχέση με το εάν μπορούσαμε τη διαδικασία αυτή να την καταστήσουμε ένα πολιτικό γεγονός. Δεν ήταν κάτι που κυριαρχούσε στις συζητήσεις. Νοηματοδότησε τις πολιτικές διαφορές γιατί αναδείχθηκε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Η τοποθέτηση της αγαπημένης, της συντρόφισσας, της Έφης Αχτσιόγλου ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο στην υποψηφιότητα Κασσελάκη δεν είναι κάτι που άπτεται της πραγματικότητας. Την Έφη τη στηρίζει όλη η στελέχωση που ακουμπάει στην ομπρέλα. Και πρέπει να αποσυμφορήσουμε τις κουβέντες περί υπονόμευσης. Υπάρχει μια ανοιχτή πολιτική διαφωνία: Ή προχωράμε στον μετασχηματισμό ή δεν προχωράμε. Υπήρχαν διατυπωμένες διαφωνίες. Αυτές τις κουβαλάμε και στην παρούσα κατάσταση και αποτυπώνεται στις δύο υποψηφιότητες. Γι' αυτό λέω ότι αδικεί την κουβέντα η άποψη της Έφης Αχτσιόγλου ότι δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο από τη μεριά της υποψηφιότητας του Στέφανου. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Είναι η επικαιροποίηση και η ανανέωση του εγχειρήματος του μετασχηματισμού του κόμματος και από την άλλη έχει διατυπωθεί σαφώς η προοπτική της ακύρωσης της πολιτικής αυτής. Υπάρχουν δύο στρατηγικές, είναι πάρα πολύ καθαρές και αδικούμε τον εαυτό μας να μιλάμε περί θολότητας, περί απουσίας πολιτικού σχεδίου».
Έκκληση Παππά να πέσουν οι τόνοι
Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι. «Άκουσα χθες ότι ο Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη. Αυτό είναι ψευδές και πρέπει άπαντες να πάρουν θέση και να ακυρώσουν τέτοιου τύπου τοποθετήσεις».
«Μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και κυρίως μπορούμε να μην πάρουμε διαζύγιο από τον λαό. Διότι το μείζων είναι η ενότητά μας με τον λαό. Το να μείνουμε ενωμένοι είναι ένα ζήτημα αλλά είναι το μέσο για να αποκαταστήσουμε την ενότητα με τα κομμάτια του εκλογικού σώματος που έκαναν άλλες επιλογές στις τελευταίες εκλογές», σχολίασε ο Νίκος Παππάς σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις κατηγορίες της Έφης Αχτσιόγλου περί σεξισμού από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Επίθεση σεξιστική ο Στέφανος στην Έφη δεν έχει κάνει» τόνισε.
Τέλος, ρωτήθηκε και για τη χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί «κρατιδίου της Τουρκίας στην Κύπρο». «Ήταν μια λέξη που διέφυγε προφανώς από τον Στέφανο και δεν αλλάζει την εθνική γραμμή. Με επάρκεια και ο ίδιος το καθάρισε το θέμα και προχωράμε παρακάτω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.