Πολιτικη & Οικονομια

Στην αντεπίθεση η Έφη Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά του Τσίπρα

Τι απάντησε στα σενάρια διάσπασης του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην αντεπίθεση η Έφη Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά του Τσίπρα
H Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για τη συνεργασία της με τον Αλέξη Τσίπρα © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για τα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα - Οι προϋποθέσεις για την ενωτική πορεία την επομένη των εκλογών

Με έναν διαφορετικό τρόπο απάντησε στα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και τον κατηγόρησε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». 

Τόνισε, δε, πως ο συνυποψήφιός της «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά την ίδια, επισήμανε: «Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μου ανέθεσε το υπουργείο Εργασίας και στην αντιπολίτευση μου ανέθεσε τον τομέα των Οικονομικών, τον βασικό τομέα της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, σε μια μεγάλη εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τέσσερα στελέχη: εμένα, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διονύση Τεμπονέρα. Προσβάλλει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση περί υπονόμευσης, καθώς δεν τον φέρουν ικανό να αντιληφθεί ότι κάποιοι τον υπονομεύουν».

Σημειώνεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου έχει ήδη στείλει εξώδικο για την υπόθεση κατά του ιδιοκτήτη site όπου πρωτοδημοσιεύθηκαν τα περί sms που εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα και «τα βρόντηξε».

Ολόκληρο το κείμενο του εξώδικου

Νέες «βολές» από Νίκο Παππά, Γιώργο Τσίπρα

Την ίδια ώρα, νέες αιχμές για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

«Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση. Εγώ τον συνάντησα τότε. Του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Εκείνο το βράδυ έκανε μια δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος και δυστυχώς ήρθε η Πέμπτη η οποία σήμανε την παραίτησή του» δήλωσε ο Νίκος Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Απαντώντας δε στην ερώτηση των τι μεσολάβησε, άφησε να εννοηθεί ότι κάτι ύποπτο συνέβη: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ερώτημα. Κάτι μεσολάβησε όμως, είναι σαφές. Θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος».

Όταν ρωτήθηκε αν κάποιοι έσπρωξαν τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση, είπε: «Αυτό δεν το ξέρω, αλλά κάτι μεσολάβησε, εκτός αν έκανε τη δήλωση την Κυριακή μόνο για να την κάνει. Αλλά δεν τον έχω για τέτοιο άνθρωπο τον Τσίπρα».

Ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού επανήλθε στο θέμα, λέγοντας: «Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και από όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ότι γενικά υπήρξαν τάσεις μέσα στο κόμμα που θέλανε να φύγει ο Αλέξης, νομίζω είναι γνωστό. Έχει γραφτεί άλλωστε από πολλούς την περίοδο εκείνη» κατέληξε.

Οι προϋποθέσεις της ενότητας

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου στη συνεντευξή της στον ΑΝΤ1 «έδειξε» προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ επέμεινε στο πολιτικό στίγμα της δικής της υποψηφιότητας.

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι θα μιλάμε πολιτικά. Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει πολιτικά, να δούμε ποια πολιτικά στοιχεία καταθέτει κάθε υποψήφιος και να μπορούν οι πολίτες την Κυριακή να πάρουν θέση. [...] Έχω προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση, έχω έργο και κοινοβουλευτικό να επιδείξω».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε: «Η ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολικής, που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για τη διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ο Παύλος Πολάκης έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος».

«Στόχος μου να γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός»

Η Έφη Αχτσιόγλου αναγνώρισε μεν ότι είναι «αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα Κασσελάκη», ωστόσο πρόσθεσε ότι «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό».

«Το ότι η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη βοήθησε στην τόνωση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν κανείς μένει σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή στην ουσία. 

»Την Κυριακή πάμε να διαλέξουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να μιλάμε πολιτικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα συνθήματα, πρέπει να δίνουμε και περιεχόμενο, γι' αυτό κάλεσα τον συνυποψήφιό μου σε debate. Δεν έχουμε ακούσει από εκείνον σχέδιο και πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για τα πολιτικά θέματα ούτε έχουμε ακούσει οργανωτικές προτάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σημαντικό είναι το θέμα της κοινοβουλευτικής παρουσίας».

«Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση και ναι, εγώ, να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, όχι απλά γιατί θα πω ότι το θέλω, αλλά γιατί θα καταθέσω ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που μπορεί αυτό να το καταφέρει».

Η ίδια επανέλαβε, δε, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «λέει ότι εγώ θέλω να νικήσω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν λέει πώς αυτό θα γίνει. Δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο, κατά τη γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ