- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αχτσιόγλου κατά Πολάκη και Κασσελάκη: Ο ένας εξαπολύει υβριστικές επιθέσεις και ο άλλος δεν καταδικάζει
Κατηγόρησε τον αντίπαλό της στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο
«Βέλη» Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: «Δεν μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο»
Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη άφησε η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς κορυφώνεται η εσωκομματική κόντρα λίγες μέρες πριν τον β' γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις», είπε σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».
Την ίδια στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για έλλειψη πολιτικού σχεδίου, επισημαίνοντας ότι δεν δέχθηκε την πρότασή της για debate.
«Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τελική κάλπη και μιλάμε πλέον για δύο υποψηφίους. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου. Γι' αυτόν τον λόγο ζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικά σχέδια με τα οποία επιδιώκουμε τον κοινό στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει», δήλωσε.
«Από τη δική μου πλευρά έχω καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα κεντρικά ζητήματα: κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής. Ποιες οργανωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο πολιτικό περιεχόμενο».
«Ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Όταν για παράδειγμα λέει "θα τα αλλάξω όλα", τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.
Kαι πρόσθεσε: «Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία».
Για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε: «Η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».
Τέλος, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε «απολύτως αισιόδοξη» ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής».
Κάλεσε, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα» επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γιατί αυτό είναι ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.