Πολιτικη & Οικονομια

Το ατόπημα του Κασσελάκη για το Κυπριακό - Αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος

Η Αχτσιόγλου τον είχε καλέσει να θέσει τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ατόπημα Κασσελάκη για το Κυπριακό: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο»
Ατόπημα Κασσελάκη για το Κυπριακό: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο» © Menelaos Myrillas / SOOC

Κασσελάκης: Ατόπημα για το ψευδοκράτος, το αποκάλεσε «κρατίδιο» - Νωρίτερα η Αχτσιόγλου τον είχε καλέσει να θέσει τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αποκαλώντας τα κατεχόμενα «κρατίδιο».

Προσπαθώντας να εκφράσει αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Κασσελάκης απέδωσε κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος, αυτό δηλαδή που επιδιώκει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, τη διεθνή του αναγνώριση.

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, η βορ…, το κρατίδιο τελοσπάντων του δικού τους στην Κύπρο αντί να απαντάει επί τόπου…». «…του ψευδοκράτους», έσπευσε να διορθώσει μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvormvxmcd5t)

Αχτσιόγλου: Ζήτησε από τον Κασσελάκη τη θέση του για τα ελληνοτουρκικά

Νωρίτερα, σε βίντεο που ανήρτησε η Έφη Αχτσιόγλου στην πλατφόρμα X, άφησε νέες αιχμές κατά του συνυποψηφίου της, απευθύνοντας ένα ερώτημα σε σχέση με τις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τον κάλεσε μάλιστα να πει ποια είναι η «θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας» και να απαντήσει αν «εξακολουθεί να πιστεύει στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού».

«Όπως ξέρετε, ζήτησα μία δημόσια συζήτηση με το Στέφανο Κασσελάκη. Αρνήθηκε. Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένη να ρωτήσω: Υπό τα συγκεκριμένα δεδομένα, ποια είναι η θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας. Εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωσε δημόσια, στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού; Διότι, αυτό ξέρετε, αλλάζει άρδην τα δεδομένα της ασφάλειας στη χώρα.

»Και αυτό σημαίνει ότι, οι φτωχότεροι νέοι μας θα υπηρετούν επαγγελματικά ενώ οι πιο πλούσιοι θα απαλλάσσονται. Είναι δικαίωμά μας να γνωρίζουμε και να αποφασίσουμε έχοντας όλα τα δεδομένα στα χέρια μας. Από την πλευρά μου είμαι σαφής. Χρειάζεται συγκροτημένο και συγκεκριμένο σχέδιο. Μόνο έτσι θα νικήσουμε».

Οι εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και ένα ερώτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Posted by Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou on Thursday, September 21, 2023

Κασσελάκης: Όποιος λέει ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέφυγε πάντως, συνεχίζοντας, να απαντήσει στις αιχμές αυτές της συνυποψήφιάς του Έφης Αχτσιόγλου που τον κατηγορεί για έλλειψη θέσεων.

Συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο».

«Όπως ο κ. Ερντογάν είχε αναγνωρίσει την μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα.

»Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Σχετικά με την στρατιωτική θητεία, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό και πολύ καλές απολαβές. Για την δεύτερη γραμμή και για όλον το συντονισμό που πρέπει να γίνει πρέπει θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα με τον πιο παραγωγικό τρόπο.

»Η θητεία θα γίνει σε συνεννόηση με την κοινωνία. Ο σκοπός είναι να μην χάνει ένας νέος 9 μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά, μη παραγωγική. Η κοινωνική θητεία πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Ο χρόνος που ξοδεύει ένας ενήλικας όταν μπαίνει στην θητεία του πρέπει να είναι παραγωγικός. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».

Σε ερώτηση πόσους μήνες προτείνει είπε όλα αυτά θα γίνουν σε συνενόηση με την κοινωνία. «Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ολόκληρο κοστολογημένο πρόβλημα μέσα σε μερικές εβδομάδες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ