Πολιτικη & Οικονομια

«Ντέρμπι» Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η Metron Analysis

Ποιος θα αναδειχθεί νικητής στον β' γύρο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ντέρμπι» Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η Metron Analysis
Τι δείχνει η δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις κάλπες που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, η διαδικασία εξελίσσεται σε ντέρμπι ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε όλες τις κατηγορίες. Με 48% προηγείται στο γενικό κοινό, έχει 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν.

Ο Στέφανός Κασσελάκης μπορεί να μην έχει ακόμη πολύ μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%) όμως ήδη έχει θετική εικόνα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (58%) και σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν (62%).

Ο Νίκος Παππάς δεν έχει μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία όμως έχει εσωκομματικό κύρος, ενώ πιο χαμηλά είναιο Στέφανος Τζουμάκας.

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει κατοχυρώσει εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πιο ενωτική και ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος και ως ένα βαθμό να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντιμετωπίζεται γενικά ως «ενωτικός» όμως εντός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως αυτών που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία αντιμετωπίζεται ως κάποιος που μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά, να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος και να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Ντέρμπι» Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η Metron Analysis

Ντέρμπι μεταξύ Αχτσιόγλου - Κασσελάκη 

Στο σύνολο του δείγματος, που περιλαμβάνει και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου έχει σαφές προβάδισμα με 35% έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη και 12% του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 4% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 41%, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 35%, και ακολουθούν ο Νίκος Παππάς με 8%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 7% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1%.

Μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι πρόκειται να ψηφίσουν ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 31%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 3% και ο Νίκος Παππάς με 3%.

«Ντέρμπι» Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η Metron Analysis

Ποιος θα αναδειχθεί νικητής στον β' γύρο 

Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και δεύτερο γύρος, η έρευνα κάνει και σχετική ερώτηση για δεύτερο γύρο με συμμετοχή Αχτσιόγλου και Κασσελάκη.

Έτσι, στο σύνολο των ερωτηθέντων σε έναν ενδεχόμενο γύρο το 52% θα προτιμούσε την Έφη Αχτσιόγλου έναντι 26% που θα προτιμούσε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου θα προτιμούσε στο δεύτερο γύρο το 52% και το 39% τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που σίγουρα/πιθανόν να συμμετάσχουν στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ τότε έχουμε ένα οριακό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη με 45% έναντι της Έφη Αχτσιόγλου που συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων.

«Ντέρμπι» Αχτσιόγλου - Κασσελάκη δείχνει η Metron Analysis

Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ