Πολιτικη & Οικονομια

Ποια είναι τα ονόματα της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο συντονιστικός ρόλος Πολάκη – Τι θα προταθεί στην Αχτσιόγλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης © Aris Oikonomou / SOOC

Στέφανος Κασσελάκης: Ανοίγει τον φάκελο «ΣΥΡΙΖΑ» - Ο συντονιστικός ρόλος Πολάκη – Τι θα προταθεί στην Αχτσιόγλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε ήδη τις αναδιαρθρώσεις στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλοντας να δείξει πως το κόμμα του περνάει σε μία επόμενη ημέρα.

Το ερωτηματικό που φαίνεται πως απαντάται σιγά σιγά αφορά τα πρόσωπα-κλειδιά που θα στελεχώσουν τον στενό αλλά και ευρύτερο κύκλο του Στέφανου Κασσελάκη. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο κεντρικό ρόλο έχουν πλέον ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Παππάς και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πρόκειται για τους «τρεις σωματοφύλακες» του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από πριν εκείνος εκλεγεί στην αρχηγία του κόμματος.

Εκτός των τριών τους, από τα πρώτα πρόσωπα που έχει επικοινωνήσει ο Κασσελάκης είναι οι Γιώργος Τσίπρας και Μανώλης Καπνισάκης. Ο πρώτος, μετά την αρκετά μεγάλη απόσταση που τον είχε θέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, επιστρέφει ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πολάκης ο αρχι-συντονιστής και ο Καπνισάκης των «ειδικών αποστολών»

Κεντρικό ρόλο αναμένεται να έχει όπως φαίνεται και ο Παύλος Πολάκης, στον οποίο θα ανατεθεί όπως όλα δείχνουν η πολιτική εποπτεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θα εκτελεί έναν ρόλο αρχι-συντονιστή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του Κασσελάκη είναι όσο εκείνος δίνει βαρύτητα στο επικοινωνιακό κομμάτι με την διεξαγωγή περιοδειών, στο Κοινοβούλιο να υπάρχει η αρμόζουσα τάξη ως προς την παρουσία και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαίνον πρόσωπο θα είναι και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία όπως φαίνεται θα αποτελέσει την επιλογή του νέου προέδρου πιθανότατα για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όσον αφορά το κεφάλαιο «Μανώλης Καπνισάκης», ο δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη αλλά και πολιτικός φίλος του Παύλου Πολάκη από τους καιρούς της Επιτροπής Διαφάνειας, θα επιστρατεύεται σε «ειδικές αποστολές».

Εκπρόσωπος τύπου του κόμματος αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη που από την πρώτη στιγμή στήριξε την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν δεν αποτελούν έκπληξη δεδομένου πως συντάσσονται εδώ και χρόνια με τον Νίκο Παππά, ο οποίος μετά την στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη θεωρείται από πολλούς το δεξί του χέρι στο κόμμα και το Νο.2 εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα γίνει με την Έφη Αχτσιόγλου

Απορία όλων, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το μέλλον και η νέα θέση της Έφης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, ενδεχομένως πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, αν και δύσκολα θα την αποδεχθεί.

Τέλος, οι 17-18 βουλευτές που συμπορεύτηκαν με την Έφη Αχτσιόγλου παραμένουν σε καθεστώς «παγώματος» και ο Στέφανος Κασσελάκης θα εξετάσει σε δεύτερο χρόνο την συμβολή τους στο κόμμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ