Πολιτικη & Οικονομια

«Η άνευ προηγουμένου άνοδος» του Στέφανου Κασσελάκη - Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ τη νέα σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου για τη νίκη «που τον καθιστά πλέον έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης: Τα σχόλια των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Η αστραπιαία ανέλιξη, το αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα και οι προσδοκίες.
Εκτενή άρθρα για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενούν τα διεθνή ΜΜΕ © EPA/Alexandros Vlachos

Στέφανος Κασσελάκης: Τα σχόλια των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Η αστραπιαία ανέλιξη, το αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα και οι προσδοκίες.

«Κεντροαριστερός επιχειρηματίας κερδίζει το 56,69% των ψήφων σε εκπληκτική και άνευ προηγουμένου άνοδο “από το πουθενά”», σημειώνει άρθρο στην κεντρική σελίδα του βρετανικού Guardian, αναφερόμενο στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναυτιλιακό στέλεχος στις ΗΠΑ, ο Κασσελάκης μπήκε στην κούρσα όταν ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του κόμματος τα τελευταία 15 χρόνια, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μετά τη διπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο», σημειώνει η ανταπόκριση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός από το 2015 έως το 2019, είχε κρατήσει “ουδέτερη” στάση, αρνούμενος να υποστηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο μετά την απρόσμενη νίκη του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα.

»Καθώς τα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται την Κυριακή, η νίκη του επιχειρηματία χαρακτηρίστηκε τόσο εκπληκτική όσο και άνευ προηγουμένου.

»Η νίκη του Κασσελάκη τον καθιστά πλέον έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Ελλάδα», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Στέφανος Κασσελάκης: Τα σχόλια των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Η αστραπιαία ανέλιξη, το αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα και οι προσδοκίες.
«Ένα κόμμα που ιδρύθηκε με βάση μια πλατφόρμα ενάντια στους τραπεζίτες εξέλεξε τον πρώην χρηματιστή της Goldman Sachs ως νέο ηγέτη του», γράφει το Politico © EPA/Alexandros Vlachos

Politico: «Η μετεωρική άνοδος ενός ανθρώπου που υπόσχεται τα πάντα και τίποτα ταυτόχρονα»

Στον ίδιο τόνο, η ιστοσελίδα Politico σημειώνει: «Σε μια απίθανη κίνηση για ένα κόμμα που ιδρύθηκε με βάση μια πλατφόρμα ενάντια στους τραπεζίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον πρώην χρηματιστή της Goldman Sachs, Στέφανο Κασσελάκη ως νέο ηγέτη του».

Το Politico αναφέρει μάλιστα ότι «ο νεοφερμένος Κασσελάκης εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα τέλη Αυγούστου και κατάφερε να επικρατήσει έναντι της πρώην υπουργού Εργασίας Αχτσιόγλου, της πρώτης γυναίκας που διαγωνίστηκε για τη θέση και μέχρι πρόσφατα ήταν το φαβορί για την ηγεσία».

Το Politico κάνει λόγο για «μετεωρική άνοδο ενός ανθρώπου, που υπόσχεται τα πάντα και τίποτα ταυτόχρονα».

Η γερμανική Tagesschau τονίζει στον τίτλο σχετικού άρθρου: «Ο πρώην χρηματιστής Κασσελάκης είναι το νέο αφεντικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvrwpz9g0dnd)

«Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες δεν τον γνώριζε σχεδόν κανείς στην Ελλάδα. Πρόεδρος του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη πλέον ο πρώην χρηματιστής και εφοπλιστής Κασσελάκης, που έγινε εκατομμυριούχος στις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η γαλλική L`Opinion αναφέρει: «Ο επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος ΣΥΡΙΖΑ… Έχοντας ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, στο τέλος μιας εκστρατείας που αιφνιδίασε την πολιτική σφαίρα. Με το παρατσούκλι «Golden boy» από μέρος της τάξης των ΜΜΕ της χώρας, κυρίως λόγω της θητείας του στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ως χρηματιστής, ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε στον δεύτερο γύρο της Έφης Αχτσιόγλου, πρώην υπουργού Εργασίας του Αλέξη Τσίπρα».

Στέφανος Κασσελάκης: Τα σχόλια των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Η αστραπιαία ανέλιξη, το αδιευκρίνιστο πολιτικό στίγμα και οι προσδοκίες.
«Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες δεν τον γνώριζε σχεδόν κανείς στην Ελλάδα», γράφει η γερμανική Tagesschau © Eurokinissi/George Kontarinis

«Μένει να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για casting error»

Το Radio France στην ιστοσελίδα του επισημαίνει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης αναλαμβάνει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν σε λήθαργο».

«Μένει να φανεί αν αυτός ο νεοφερμένος στην πολιτική  που ορισμένα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν το "χρυσό παιδί", θα μπορέσει να πείσει τους ακτιβιστές του ΣΥΡΙΖΑ και να ενσαρκώσει τη μετά Τσίπρα εποχή, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για casting error!».

Η ιταλική La Repubblica, τέλος, τονίζει: «Ένας 35χρονος επιχειρηματίας, πρώην τραπεζίτης, ένα golden boy με αθλητική κορμοστασιά, λευκό πουκάμισο και σηκωμένα μανίκια, εξαιρετικός επικοινωνιακός στα κοινωνικά δίκτυα, αναλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος που γιγαντώθηκε με συνθήματα κατά της λιτότητας, του ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει: «Ο κ. Κασσελάκης υπερηφανεύεται μάλιστα ότι γνωρίζει τον καπιταλισμό από μέσα και βλέπει την αδικία του χρήματος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.