Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα

«Από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει μαχαίρια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Τσίπρας
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του κόμματος», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας

«Λάδι» στη φωτιά που έχει ανάψει στον ΣΥΡΙΖΑ περί εσωτερικών παρεμβάσεων για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έριξε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα, δεν σας λέω από ποιους. Από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει μαχαίρια», ανέφερε στην ΕΡΤ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα, τόνισε: «Από ποιους δεν σας το λέω, υπονόμευση υπήρξε σίγουρα. Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρίσει ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του κόμματος. Πολλές παρεμβάσεις που γινόντουσαν κατά διαστήματα είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα».

Βέβαια, κατά τον ίδιο τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις. «Προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού τόνισε ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι παρών. Δεν έχει αποστρατευθεί. Είναι θέμα του νέου αρχηγού να τον καλέσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι χρήσιμος».

Εκτίμησε, επίσης, ότι ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ουδέτερος στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του, αν και εξέφρασε άγνοια για μια πιθανή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Πρέπει να προχωρήσουμε με ομόνοια, εφόσον μας ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπάρχει ένταση».

Τέλος, ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενότητα από τη Δευτέρα που θα υπάρξει νέος αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά «τα συντροφικά πυρά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ