- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Στέφανος στη Μακρόνησο (και τα 6 κατορθώματά του)
Ο σπουδαίος αυτός επιχειρηματίας, πολιτικός, ινφλουένσερ ή ό,τι τέλος πάντων είναι, κατόρθωσε πολλά μέσα σε 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει το διαφημιστικό σποτ του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο
Με το διαφημιστικό του σποτ στη Μακρόνησο ο Στέφανος ο Κασσελάκης επιβεβαίωσε την πίστη μου σε αυτόν και την πεποίθησή μου, που πια είναι ακλόνητη, ότι (παρότι έχει να ανταγωνιστεί έναν καταδικασμένο που κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή, έναν πλούσιο χομπίστα, έναν πασόκο και την Έφη «δεν μου είχε διασχίσει το μυαλό» Αχτσιόγλου) είναι ο καταλληλότερος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια της ελληνικής αριστεράς αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, με διαφορά, το μεγαλύτερο κομμάτι της.
Ο σπουδαίος αυτός επιχειρηματίας, πολιτικός, ινφλουένσερ ή ό,τι τέλος πάντων είναι, κατόρθωσε μέσα σε 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα:
- Να μετατρέψει τη Μακρόνησο σε σκηνικό διαφημιστικού σποτ προορισμένου να φιλοξενήσει έναν άκρατο ναρκισσισμό μπροστά στον οποίο ακόμα και ο Γιάνης «Παγόνι» Βαρουφάκης μοιάζει σοβαρός και μετρημένος.
- Να επιβεβαιώσει ότι η αριστερά, ακόμα κι αυτή που θέλει να εμφανίζεται ως εκσυγχρονιστική, είναι στην πραγματικότητα κολλημένη στο παρελθόν όπως η πεταλίδα στον βράχο. Και όχι σε ένα οποιοδήποτε παρελθόν αλλά στο παρελθόν του εμφυλιοπολεμικού μίσους το οποίο μονίμως χρησιμοποιεί ως καύσιμο.
- Να επιβεβαιώσει ότι η αριστερά δεν είναι αυθύπαρκτη αλλά μπορεί να υπάρξει μόνο ως το αντί- σε κάτι άλλο που καταφέρνει να είναι αυτόνομο (εδώ ως αντιδεξιά).
- Να τιμήσει την μακρά παράδοση της αριστεράς στην εκμετάλλευση σπουδαίων νεκρών αφού για να διαφημίσει την υποψηφιότητά του αραδιάζει ονόματα ανθρώπων που δεν ζουν πια και δεν μπορούν να αμυνθούν απέναντι στην εκμετάλλευση του ονόματός τους.
- Να αποδείξει πόσο άσχετο με την ιστορία είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς (και ένα ακόμα μεγαλύτερο του ΣΥΡΙΖΑ) αφού κατάφερε ταυτοχρόνως να μιλήσει για κράτος της δεξιάς στη Μακρόνησο και να υμνήσει τους αγώνες κομμουνιστών την ώρα που ως αφετηρία της εκστρατείας του διάλεξε τους τάφους των κεντρώων Βενιζέλων. Δηλαδή του βαριά αντικομμουνιστή Ελευθέριου και του γιου του Σοφοκλή, κατά την πρωθυπουργία του οποίου η Μακρόνησος ήταν σε πλήρη λειτουργία. (δεν αναφέρω καν ότι η Μακρόνησος έκλεισε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή γιατί δεν θέλω να βραχυκυκλώσει κανένας σύντροφος και να το έχω βάρος στη συνείδησή μου).
- Να γελοιοποιήσει έναν ναύαρχο μετατρέποντάς τον σε έναν απλό κομπάρσο στο ναρκισσιστικό του έπος. Αυτό, ως κατόρθωμα, δεν θα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό αν ο συγκεκριμένος ναύαρχος δεν έχει διατελέσει αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και μετά Αρχηγός συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Καμιά φορά ξεχνάμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 12, 2023
Ως κόμμα, όχι ως υποψήφιοι.
Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μόνο του.
Γι’ αυτό θα είμαστε όλοι μαζί.
Με αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Για να φτιάξουμε ένα κράτος αλληλεγγύης για όλους. pic.twitter.com/EFioT0YeQz
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, αν δεν σας έπεισα με το «και μπράβο τους» πριν από λίγες ημέρες νομίζω ότι αυτό το διαφημιστικό σποτ θα σας πείσει την Κυριακή να μπείτε στον μικρό κόπο να ψηφίσετε Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος και επιτυχίας ελπίζω το «Ο Στέφανος στη Μακρόνησο» να είναι το πρώτο από μια σειρά σποτ και να ακολουθήσουν τα «Ο Στέφανος στο Πολυτεχνείο», «Ο Στέφανος στη Βάρκιζα», «Ο Στέφανος στον Γράμμο και στο Βίτσι», «Ο Στέφανος στο Μελιγαλά», «Ο Στέφανος στο Λούνα Παρκ», «Ο Στέφανος στην Πόλη», «Ο Στέφανος στην Εξοχή» κ.λπ. Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το προεδρείο αναγκάστηκε τρεις φορές να διακόψει την συνεδρίαση
Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών
Ο πρώην μπασκετμπολίστας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου - Η ανάρτηση του δημοσιογράφου
Τι ανέφερε στη δήλωσή της η πρέσβης των ΗΠΑ
Τι υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος της πόλης
Έχει σαφές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής από το 2026 έως το 2030
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ
Η υπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του στεγαστικού
Ο Παύλος Μαρινάκης καταγγέλλει την επίθεση του Νίκου Παππά σε δημοσιογράφο
Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών
Παράλληλα, αιτείται άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;», φέρεται να είπε ο πρώην καλαθοσφαιριστής
Ενστάσεις κατά των πινάκων υποβάλλονται από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου
Οι κατηγορίες αφορούν δύο εγκλήματα κατά της ζωής
Προειδοποίηση διπλωματικών κύκλων του ΥΠΕΞ στον Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Πώς λειτουργεί η οικονομία μας και πώς μας κάνει «υπερήφανους»;
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή την ομάδα Street Work
Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία στις εξαμηνιαίες Τάσεις της MRB, με αυξημένη αδιευκρίνιστη ψήφο και έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια
Με 225 ψήφους «υπέρ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.