- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νοικάρης από την κόλαση: Πώς βρήκε το σπίτι και πώς το άφησε
Δυο μέτρα σκουπίδια, ποντίκια, κατσαρίδες και μια ιδιοκτήτρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Πώς μπορείτε να καταστρέψετε ένα σπίτι με δύο απλές κινήσεις
Όταν η Νεβίνα Κεντίρι, χώρισε, αποφάσισε να νοικιάσει το πεντακάθαρο σπίτι της με τα 5 υπνοδωμάτια.
Η 51χρονη, μητέρα δύο παιδιών, βρήκε γρήγορα ενοικιαστή για το σπίτι της στο Σάρεϊ και όπως λέει στην αρχή όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι που σταμάτησε να της πληρώνει το νοίκι τον Οκτώβριο του 2024.
Η συνεννόηση μαζί του δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση και η διαδικασία έξωσης θα εξελισσόταν σε μία μακρά νομική μάχη, μς αλλεπάλληλες επιστολές προς βουλευτές και δικαστικούς επιμελητές. Ο μπαταξής νοικάρης θα απομακρυνοταν τελικά στις 21 Νοεμβρίου με τη δοκιμασία αυτή να κοστίζει στη Νεβίνα 14 μήνες ενοίκιο - συνολικού ύψους 40.000 λιρών - επιπλέον των νομικών εξόδων.
«Ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία. Έζησα μια κόλαση τους τελευταίους 14 μήνες. Όλες οι αποταμιεύσεις μου έχουν εξαντληθεί. Ήταν πραγματικά δύσκολο. Ήταν πολύ αγχωτικό να τα βγάζω πέρα και να φροντίζω τα παιδιά μου. Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα παιδιά ξέρουν ότι φέτος θα είναι αρκετά φτωχικά».
Ναι, αλλά γιατί;
Ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια και ακαθαρσίες
Η Νεβίνα βρήκε το σπίτι «καταστραμμένο» και να μοιάζει με σκουπιδότοπο, με ακαταστασία να καλύπτει όλα τα πατώματα και τις επιφάνειες σε όλο το ακίνητο, την αυλή και τον κήπο. Κάθε δωμάτιο ήταν γεμάτο με σκουπίδια που μύριζαν φρικτά».
Όπως λέει, η γυναίκα που εργάζεται σε σχολείο, βρήκε σάπια τρόφιμα, σκουπίδια, ιστούς αράχνης, τρίχες σκύλου, μούχλα και ίχνη τρωκτικών.
«Το σπίτι είναι εντελώς κατεστραμμένο. Είναι το οικογενειακό σπίτι όπου μεγάλωσαν τα παιδιά μου και αποτελεί μέρος της παιδικής τους ηλικίας. Όλο το σπίτι είναι γεμάτο με πράγματα. Τα συρτάρια έχουν βγει για να στοιβάζονται περισσότερα σκουπίδια. Υπάρχουν ιστοί αράχνης σε όλα τα δωμάτια. Σε μερικά δωμάτια δεν μπορείς καν να πατήσεις, πρέπει να σκαρφαλώνεις πάνω από σακούλες για να μπεις.Και μυρίζει. Το σπίτι μυρίζει φρικτά παντού. Υπάρχει ένα μείγμα από σάπια τρόφιμα και περιτυλίγματα. Στον φούρνο υπάρχει μούχλα. Υπήρχαν τρία σκυλιά εκεί, οπότε υπάρχουν τρίχες και τροφή για σκύλους. Υπάρχουν ίχνη τρωκτικών. Είναι φρικτό. Είναι απίστευτο ότι κάποιος μπορεί να ζει σε τέτοιες συνθήκες. Ο κήπος και τα δύο γκαράζ είναι επίσης γεμάτα μέχρι το ταβάνι. Τα χαλιά είναι εντελώς κατεστραμμένα», εξηγεί.
Τώρα για να καταφέρει να συνεφέρει το οίκημα έχει οργανώσει μία εκστρατεία καθαρισμού με τους φίλους και την οικογένειά της, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει επαγγελματίες καθαριστές για να έρθουν στο σπίτι.
Δεν θα ξανανοικιάσω ποτέ, λέει τώρα η ιδιοκτήτρια του σπιτιού
Όπως λέει κοινοποίησε την περιπέτειά της που την άφησε απένταρη και στα όρια κατάρρευσης, προκειμένου να προειδοποιήσει άλλους ιδιοκτήτες να είναι προσεκτικοί όταν νοικιάζουν τα ακίνητά τους, χωρίς να βεβαιωθούν ότι είναι πλήρως προστατευμένοι. Κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας, ο ενοικιαστής της Νεβίνα έγινε δεκτός στο κυβερνητικό πρόγραμμα Breathing Space, το οποίο παρέχει σε όσους έχουν χρέη προσωρινή προστασία για έως και 60 ημέρες, ώστε να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους. Αυτό σήμαινε ότι για δύο μήνες η ιδιοκτήτρια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ενώ η ίδια αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.
«Δεν θα ξανανοικιάσω ποτέ. Δεν το συνιστώ. Αν το κάνεις, πρέπει να φροντίσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου, αλλά εγώ δεν θα ξανανοικιάσω ποτέ», λέει η απηυδισμένη πλέον ιδιοκτήτρια.
ΠΗΓΗ: Mirror.uk.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.