- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο με εμπλοκή του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά
«Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;», φέρεται να είπε ο πρώην καλαθοσφαιριστής
Σοβαρό επεισόδιο στο Στρασβούργο με καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά
Σοβαρή καταγγελία για σωματική επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου είδε το φως της δημοσιότητας από το Στρασβούργο, με εμπλεκόμενο τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το NEWS 24/7, ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος δέχθηκε αναίτια επίθεση από τον ευρωβουλευτή, ενώ βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή στο πλαίσιο εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, περίπου στις 23:30 τοπική ώρα, σε μπαρ στο Στρασβούργο, όπου είχαν μεταβεί δημοσιογράφοι της αποστολής. Στον ίδιο χώρο, σύμφωνα με την καταγγελία, βρισκόταν και ο ευρωβουλευτής με συνεργάτες του. Όταν ο δημοσιογράφος αποχώρησε από το μπαρ μαζί με συνάδελφό του, προκειμένου να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο, ο Νίκος Παππάς φέρεται να του έβαλε τρικλοποδιά χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Όπως αναφέρεται, ο Νίκος Γιαννόπουλος αντέδρασε ζητώντας εξηγήσεις και καλώντας τον ευρωβουλευτή να μην τον ξανακουμπήσει. Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς φέρεται να του είπε να «βγουν έξω να λογαριαστούν». Ο δημοσιογράφος συνέχισε προς την έξοδο του καταστήματος, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δέχθηκε δύο γροθιές στο κεφάλι από πίσω, με αποτέλεσμα να πέσει στο διάδρομο που συνδέει το μπαρ με παρακείμενο χώρο εστίασης.
Παρά το σοκ και τον πόνο, ο δημοσιογράφος φέρεται να απευθύνθηκε στον ευρωβουλευτή λέγοντάς του ότι είναι εν ενεργεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τον Νίκο Παππά, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να απαντά: «Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;».
Ο Νίκος Γιαννόπουλος επέστρεψε τραυματισμένος στο μπαρ για να ενημερώσει τους συναδέλφους του για το περιστατικό. Ακολούθως, έξω από το κατάστημα, φέρεται να υπήρξαν υποτιμητικά σχόλια σε βάρος του, ενώ ο ίδιος αποχώρησε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του. Μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις και δύο μηνύματα μέσω WhatsApp από τον αριθμό του ευρωβουλευτή, στα οποία δεν απάντησε.
Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ο δημοσιογράφος υπέβαλε μήνυση στην αστυνομική διοίκηση Αλσατίας, στο Στρασβούργο, περιγράφοντας αναλυτικά το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση αφορά κατηγορία άσκησης βίας από εκπρόσωπο σε θεσμικό ρόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αδίκημα που, όπως επισημαίνεται, δεν καλύπτεται από ευρωβουλευτική ασυλία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από την πλευρά του ευρωβουλευτή ή του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό. Η υπόθεση αναμένεται να έχει θεσμικές και πολιτικές προεκτάσεις, τόσο σε επίπεδο Δικαιοσύνης όσο και στο πεδίο της σχέσης πολιτικών προσώπων με τον Τύπο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
«Βάλαμε μπροστά τις δημοσκοπήσεις και αφήσαμε μετά τα πρόσωπα και τις πολιτικές» δήλωσε η βουλεύτρια
Ποια Κυριακή το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό
Πότε πληρώνεται, τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Φωτίζεις την ημέρα μου με την καλοσύνη, τη στοργή και το υπέροχο χαμόγελό σου», έγραψε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη
Αύριο θα μεταβούν στην περιοχή δύο τριμελή κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών
Από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα έχει αλλάξει σχεδόν όλο το πλαίσιο
Η κυριακάτικη ανασκόπηση του πρωθυπουργού με το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων και κυβερνητικών παρεμβάσεων
Οι δύο εκθέσεις που στέλνουν θετικό μήνυμα στις αγορές
Χωρισμένη στα δύο η Κουμουνδούρου
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.