Πολιτικη & Οικονομια

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Στρατηγική αμυντική σχέση»

Τι συζητήθηκε κατά τις συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με αξιωματούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας: Ολοκληρώθηκε του υπουργού Άμυνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αναφέρθηκε σε «στρατηγική αμυντική σχέση» και «κοινή επιθυμία για εμβάθυνσή της».
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα © Eurokinissi/Antonis Nikolopoulos

Νίκος Δένδιας: Ολοκληρώθηκε του υπουργού Άμυνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αναφέρθηκε σε «στρατηγική αμυντική σχέση» και «κοινή επιθυμία για εμβάθυνσή της».

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε στο Άμπου Ντάμπι χθες, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε χθες τη Διπλωματική Ακαδημία των ΗΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Nickolay Mladenov και τον αναπληρωτή διευθυντή Dr Mohammed AL Dhaheri.     

Σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας υπουργός κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο Ηρώων στο Άμπου Ντάμπι και εν συνχεία συναντήθηκε με τον ομόλογό του, υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ για τις Αμυντικές Υποθέσεις Mohammed Ahmed Al Bawardi.

Κατά τις συνομιλίες επιβεβαιώθηκε η ισχυρή φιλία των δύο κρατών και η στρατηγική αμυντική σχέση, η οποία εδράζεται στην Κοινή Διακήρυξη Ευρείας Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδος - ΗΑΕ, όπως και η κοινή επιθυμία για την εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ελλάδα - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Προώθηση συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή του Κόλπου, καθώς και η συνεργασία για τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφαλείας και σταθερότητας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Υπογραμμίστηκε ακόμη η σημασία της προώθησης στενότερης συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Προτεραιότητα είναι η δημιουργία οικοσυστήματος στον αμυντικό τομέα, μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν  συνέργειες μεταξύ των υπουργείων Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της αμυντικής βιομηχανίας και των ακαδημαϊκών - ερευνητικών ιδρυμάτων των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τεχνολογίες αιχμής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ