Πολιτικη & Οικονομια

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία ο Νίκος Δένδιας

Επιβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας μας ο Έλληνας υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Νίκος Δένδιας © Eurokinissi/ΥΠΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - Συναντήθηκε με τον αμερικανό ομόλογό του.

Στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), συμμετείχε, σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία. 

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, επισημαίνοντας ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

Στο περιθώριο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν με τον οποίο συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ακολούθως ο κ. Δένδιας, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command - AIRCOM), η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ